Kantarellsaus

Jeg gir meg ikke med disse kantarellene, jeg. Men det er jo først og fremst fordi det er det flotteste vi har på sensommeren! Denne sausen kan fort gjøres om til en deilig kantarellsuppe. Det er bare å velge mer kraft i.

Slik gjør du:

Skjær 5 sjalottløk i skiver. Det samme gjør du med et par fedd fersk hvitløk. Ha litt olje og en ss smør i en panne. Svitsj løken og hvitløken slik at den blir myk, ikke stekt. Så renser du en bolle kantareller (150 -200 g) og kutter dem i to. Ha dem i pannen sammen hakket timian, salt og pepper.
Rør forsiktig i blandingen og sørg for at ikke noe brenner seg. Tilsett et shotglass med hvitvin. Så tilsetter du 3 dl god grønnsakskraft. La koke opp. Senk temperaturen og la det stå og samle smak i et kvarter. Så har du alt over i en blender og kjører det til glatt saus i et par minutter.

img_55882

Du kan velge å servere denne sausen uten å sile den hvis du er opptatt av den slanke linje. Hvis du vil ha ekte smak siler du sausen i en finmasket sil.

Kok opp den tynne sausen og tilsett 2 -3 dl kremfløte. La sausen stå på medium varme. Tilsett iskalde terninger med meierismør, en etter en. Rør smøret inn i sausen. Tilsammen ca 100 g. Nå har du en ekte kantarellsaus som paser utmerket til vilt eller oksekjøtt.

 

ferdig saus i kuvertsausenebb.
ferdig saus i kuvertsausenebb.
Forrige

Tid for bær

Endelig fant jeg cideren!

Neste

Legg igjen en kommentar