Julens fresheste aperitif

Jeg kommer så og si direkte fra Napoli der sitrustrærne bugner av moden frukt. Området rundt Napoli, Amalfi-kysten og Capri er kjent for sine sitroner og det er særlig limoncello som lages av disse sitronene.

Les mer: Lag din egen limoncello

Hvert år kommer svenske Blossa med en ny gløgg. Det knyttes stor spenning til hvilken smak gløggen får. Svenskene er ville med gløgg og Blossas spesialgløgg har hatt smak av alt fra mango, chili og spisskummin til arabica-kaffe og yuzu og ingefær. Hele listen over alle årgangene kan du se her.

Årets smak er Amalfi-sitron med rosmarin, timian og basilikum blandet med typiske, svenske gløggtoner. Resultatet er utrolig spennende.

Blossa 18 kan varmes. Da tenker jeg den er god å blande med hvitvin. Så kan den serveres med en kvist rosmarin og en sitronskive. Jeg har valgt å bruke den i en kald aperitif. Jeg brukte en tørr cava, brut nature fra Freixenet. Det er viktig å bruke en veldig tørr musserende, så derfor går jeg ikke for prosecco, for de er ofte for søte. Se etter brut nature når du skal kjøpe en ekstra tørr cava, for i disse tilsettes ikke dosage (sukker) til vinen. Blossa 18 har litt sukker i seg, og da synes jeg egentlig det holder med sødme. Jeg vil ikke ødelegge de delikate boblene med for mye smak.

 

Årets juleaperitif er derfor veldig enkel. Jeg tilsattte 4 cl Blossa 18 i hvert glass med isbiter. Så toppet jeg med cava. Ca 12 cl cava, vil jeg si. Som pynt brukte jeg sitronblader som jeg stjal i grønnsaksbutikken og en sitronskive. Har du ikke tilgang på sitronblader kan du bruke en rosmarinkvist eller et basilikumblad. Det er tross alt to av smakene i Blossas julegløgg.

Dette ble en superfresh og deilig aperitif som jeg definitivt skal servere i et juleselskap.

Forrige

Noma klarte å provosere meg

Slik kommer du i ekte julestemning i København

Neste

Legg igjen en kommentar