Hjemmebrygget limoncello – sommer i flaskeform

Jeg starter det nye året med en oppskrift på likør. Jeg har ingen planer om å drive med skinnhellig moral og avholdenhet i 2013, derfor passer det fint med denne oppskriften.
Vinteren er for alvor i gang og minnene om sol og sommer ligger der som et fjernt minne. Nå er det på tide å bringe den deilige følelsen tilbake i hjernebarken. Sommer for meg er så mangt, men et glass limoncello er toppen av feriefølelse. Intens smak av sitron og en deilig og lett alkoholsmak.
Sett av 4 uker og du har en frisk likør. Da kan du nippe små glass gjennom den kaldeste tiden.

img_68432
Slik gjør du:

0,7 liter 60 % sprit
0,7 liter vann
7 dl sukker
skallet fra 5 sitroner (bruk en potetskreller og skrell bare av det gule skallet). Finn gjerne noen fine sitroner med tynt skall. De har best olje og best smak. Du får de flotte Amalfi-sitronene i butikken nå. Sitronene er på topp disse månedene på nyåret. Så du kan vel nesten si at du drikker i sesong:)

Hell alt på en beholder og la stå i 4 uker. Rist litt på beholderen hver uke. Sukkeret løser seg først opp etter 3 uker. Sil av skallet og hell på flasker. Innholdet blir helt blankt, ikke ugjennomsiktig som de flaskene med limocello som du får kjøpt på polet.

Gi bort i gave, men behold for guds skyld en flaske selv.
Drøm deg bort til Capri! Og bestill sommerferien slik at du har noe å glede deg til.

img_72312

Forrige

Mat med te

svinekjaker er svinaktig god mat!

Neste

Legg igjen en kommentar