Jordbærmedaljer til festbordet

Jeg har mange gode barndomsminner fra sommerferiene mine hos mormor og morfar i Danmark. Et av disse (foruten min mormors fantastiske kyllingstek) er medaljene mormor serverte til te. Medaljer er små tertekjeks med fyll i midten. Mormor pleide å ha vaniljekrem og friske bringebær fra hagen i midten av medajen. Kombinasjonen vanilje og bringebær er uslåelig og kanskje det beste jeg vet når det kommer til søte retter. Jeg kunne selvsagt laget dette, men fikk lyst til å lage en jordbærkrem. Det ble også fantastisk godt!

Slik lager du selve medaljene:

400 g hvetemel
200 g smør
100 g melis
2 ts. vanilje. Jeg bruker ekte vaniljepulver, men du kan bruke vaniljesukker eller fersk vanilje. Bruker du fersk vanilje holder det med frøene fra 1 stang.
1 helt egg

Start med å spiske smør og melis til det er mykt. Tilsett egget og rør mer før du tilsetter vanilje og mel. Form dette til en deig og legg den i plast i kjøleskapet en times tid.

Kjevl så ut deigen til du har ca tykkelsen av en 20-kroning. Stikk ut sirkler med et utstikkerjern. Du skal kunne spise kaken i et jafs, så tenk på hvilken størrelse du velger. Jeg bruker et mønsterjern på toppen av kakene for å gi kaken litt ekstra oppmerksomhet.

Sett kakene over på en bakeplate med bakepapir i 6-7 minutter på 200 grader, varmluft. Ovnen må være ferdigoppvarmet før du steker kakene. Avkjøl på rist når kakene er lett gylne.

L1110908
Stikk ut sirkler.

L1110910

 

Lag jordbærkremen slik:

Mos 1/2 kurv rensede jordbær med en stavmikser. Søt med melis for å få denne blandingen ganske søt.

Smelt 2 ark gelatin i bittelitt kokende vann og tilsett jordbærene.

Pisk 1/2 kartong (liten) kremfløte til du har stiv, men ikke overpisket krem. Fold inn jordbærmiksen. Ha over på en sprøytepose og legg i kjøleskapet. Gelatinen gjør at kremen blir litt faster og blir perfekt å sprøyte mellom to lag kaker.

Sprøyt krem på en kake og legg en kake på toppen. Du kan lage ferdig disse noen timer i forveien. Da blir kakene litt mykere, men smaker fremdeles fantastisk. Du kan også fryse ned ferdige kaker slik at du får hjemmelagde is-sandwich. Det har jeg gjort, og nå går jeg å henter kake etter kake fra fryseren…

Dette er perfekte kaker å ha på et festbord!

L1110958

Forrige

Svinefilet med ananas og chorizo

Pesto på 1-2-3

Neste

Legg igjen en kommentar