Italia, dag 4: I trøffelfart inn i 2017

Vi er så heldige med været her i Italia. Solen skinner, men det er litt kaldt. Nok klær har vi, klok av skade. I fjor var det nok verre med oss på den fronten.

Vi starter dagen på det deilige matmarkedet i Firenze. Det er så herlig å gå rundt og se på de ferske varene. Man har lyst til å kjøpe med seg alt hjem, og litt skal det bli på mandag før vi drar til flyplassen.

Vi er jo litt sene i avtrekkeren i dag, så når vi går nedover i byen er det faktisk lov til å stikke innom trøffelstedet vårt og ta en trøffelpanini og et glass toskansk hvitvin.

Procacci i Via Tornabuoni har vært et sted vi alltid er innom når vi er i Firenze. De små paninienen deres er en perfekt snack. Selvsagt vil man egentlig har flere, men det er viktig å ikke overdrive når man skal ha lunsj litt senere.

Procacci

Solen stråler, som nevnt og vi går nedover i den julepyntede byen og ned mot elven Arno. Vi er ikke alene. Firenze er stappfull av nyttårsturister. Vi går mot spritz-stamstedet til Arild og her får vi en take away drink til å nyte ved Arnos bredder i solskinn. Vi har til og med kjøpt med både klementin og mandarin fra markedet og vi smaker dem opp mot hverandre slik vi også gjorde i fjor. Det er jaggu forskjell, altså.

Les mer: Dette er forskjellen på mandarin og klementin.

Spritze-Flitz
klementin og mandarin.

Vi vandrer langs Arno et godt stykke ut av bykjernen. Arild skal ta oss med på en restaurant han liker.

Trattoria Cecarino er en lokal restaurant og den fylles fort opp etter at vi kommer. Vi bestiller trøffelpasta med speck, vongole til Arild og en porsjon kjøttboller på deling. Nydelig! Ost og karamellpudding til dessert.

Ettermiddagen går med til å vandre i de fine Firenze-gatene og gjøre seg klar til nyttårsmiddag. Vi har bord på et sted som heter Borderline, og etter å ha gått til den avsidesliggende restauranten og sett litt på stedet, bestemmer vi oss for å ikke gå der. Litt dumt, med tanke på at alle restaurantene i absolutt hele Firenze er stappfulle av folk. Med andre ord, vi blir gående i gatene på jakt etter bord…. Høres kjent ut? Ja da. Vi gjorde akkurat det samme i Bologna i fjor. Amatører!

Resultatet er jo at man havner på et tilfeldig sted som er sånn akkurat ok og ikke mer. Mangiafuoco er et helt greit sted og de som jobber her er smørblide. Vi bestiller crostini med kyllinglever til forrett og den er helt nydelig. Masse urter og mak. Hovedrettene er vel litt mer sånn ok. Erik har pasta med italiensk pølse og paprika mens Arild og jeg har svinestek med gratinert fennikel. Veldig mye mat. Godt, men litt voldsomt. Jeg elsker gratinert fennikel og kunne spist en hel porsjon av bare den.

Ok, vi går til Piazza della Signoria for å telle ned til nyttår. Her er det mye folk og veldig mange kinaputter. Skikkelig ubehagelig med all smellingen. Etter tolv er det liksom greit å komme seg tilbake til leiligheten for Firenze er full av fulle folk og mer smelling.

Godt nytt år fra Firenze!

Forrige

Italia, dag 3: Firenze på 1. klasse

Italia, dag 5: Langtur og bistecca fiorentina

Neste

Legg igjen en kommentar