Husker du da man fikk kjøpt denne i butikken?

Ja, og det fantes visstnok en saltet type også. Helt utrolig! Det var tider, det!

For det er ikke mulig å oppdrive nå.
Jeg raser. Det gjør jeg av og til. Er folk gått helt av skaftet? Butikkene er tomme for smør fordi man har blitt hekta på «high fat, low carb-kurer». Det skal sies at noe av årsaken til smørmangelen også er pga en regnfull sommer. Maks uflaks for oss vanlige mennesker som nå trenger litt smør for å få julekakene i boks.
Men jeg velger egentlig å legge all skyld på lavkarbo-folket. Jeg gjentar: er dere gått fullstendig av skaftet? Det er da ikke sunt å proppe årer og blodkar fulle av fett. Noen sier at vi mennesker er laget for å tåle store mengder fett. Ja, kanskje den gangen vi sprang rundt og jaktet dyr med spyd og slo hverandre i hodet med klubber. Det er et litt annet liv enn det vi nå lever. Nå sitter vi på ræva foran en skjerm hele dagen, før vi skynder oss på trening, for å gi fetthjertet et nytt sjokk.
Det er sunt med fett, men det er faktisk lov å tenke litt selv over hvor mye fett man trenger.

Til den som vil ha et stykke godt smør til brødskiva og ikkke klarer å finne annet enn margarin i butikken ( margarin er aldri et alternativ til smør. Husk det!) gir jeg dere en gammel klassiker:

Her er oppskriften på hvordan du lager ditt eget smør:
Hjemmelaget smør

Forrige

Bakt klippfisk

bacalao

Neste

Legg igjen en kommentar