smør

Husker du da man fikk kjøpt denne i butikken?

november 26, 2011

Ja, og det fantes visstnok en saltet type også. Helt utrolig! Det var tider, det!

For det er ikke mulig å oppdrive nå.
Jeg raser. Det gjør jeg av og til. Er folk gått helt av skaftet? Butikkene er tomme for smør fordi man har blitt hekta på «high fat, low carb-kurer». Det skal sies at noe av årsaken til smørmangelen også er pga en regnfull sommer. Maks uflaks for oss vanlige mennesker som nå trenger litt smør for å få julekakene i boks.
Men jeg velger egentlig å legge all skyld på lavkarbo-folket. Jeg gjentar: er dere gått fullstendig av skaftet? Det er da ikke sunt å proppe årer og blodkar fulle av fett. Noen sier at vi mennesker er laget for å tåle store mengder fett. Ja, kanskje den gangen vi sprang rundt og jaktet dyr med spyd og slo hverandre i hodet med klubber. Det er et litt annet liv enn det vi nå lever. Nå sitter vi på ræva foran en skjerm hele dagen, før vi skynder oss på trening, for å gi fetthjertet et nytt sjokk.
Det er sunt med fett, men det er faktisk lov å tenke litt selv over hvor mye fett man trenger.

Til den som vil ha et stykke godt smør til brødskiva og ikkke klarer å finne annet enn margarin i butikken ( margarin er aldri et alternativ til smør. Husk det!) gir jeg dere en gammel klassiker:

Her er oppskriften på hvordan du lager ditt eget smør:
Hjemmelaget smør

Kanskje liker du disse også

1 Kommentar

  • Svar Anders november 26, 2011 at 5:02 pm

    Matkulturen her i landet begynner å bli ganske så tragisk, så jeg syns det er flott at det blir mer fokus på EKTE mat fra naturen. De som ikke velger å fokusere på dette vil mest sannsynlig måtte regne med en større sannsynlighet for både sykdom og overvekt.Noen litt mer nyanserte rettningslinjer for gode mat- og livsstilsvaner finner du her: http://www.archevore.com/get-started/Når man først har holdt seg unna sukker lenge nok mister man lysten etter hvert – i hvert fall om man spiser mye næringsrik mat.At hjertet blir proppet fullt av mettet fett begynner å bli sett på som en dogme. Det er en grunn til at de anbefaler smør over margarin eller industrioljer.

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: