bacalao

november 30, 2011

En portugisisk kvinne skal kunne lage 365 forskjellige bacalao-oppskrifter når de går inn i ekteskapet, sies det. Jeg kan et par, og her er en av mine aller beste oppskrifter innenfor den sjangeren.

Klippfisk vannes ut i tre dager. (Det kommer an på tykkelsen på fiskestykket. Spør fiskehandleren din for sikkerhets skyld.)
I en kjele legger du lagvis potetskiver, løkskiver og hakkede tomater. Tilsett 3 ss tomatpuré og tre finhakkede fedd hvitløk. Jeg liker også smaken av søt, rød paprika. Jeg bruker en hel paprika i små terninger. Hell over 1 dl olivenolje, salt og pepper. Sett til putring under lokk i 40 minutter til potetene er møre og sausen er litt kokt inn.
Så legger du på fiskestykkene pluss en god neve sorte oliven med sten.
Legg på lokket og la stå i et kvarter.
Nå kan du nyte deilig bacalao!

Kanskje liker du disse også

1 Kommentar

  • Svar Anonymous juni 23, 2012 at 9:00 pm

    Det var lite om mengder her ? Hvor mye fisk og hvor mye av de andre ingrediensene? Bruk mere olje og cayennepepper! Dessuten er koketiden for kort.Når potetskivene ( må ikke være tykkere enn 3mm) ligger lagvis går det lang tid.Jeg bruker 3-4 timer for heile gryta da er det kosekoking.For 8 liter bruker jeg 1/2 – 3/4 liter god olivenolje,vanlig type.Extra Virgin skal ikke varmebehandles-kun til salater og dressinger.

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: