Bli med hjem på HellesKitchen

| |

Kjøkkenet er endelig ferdig! Uker med oppussing har vært krevende og en fest i allergimedisin og støv.

Vi rev ned det gamle kjøkkenet og mitt kontor for å få stort kjøkken. Skal si vi angret midt opp i det, men nå står alt ferdig og vi er superhappy. Jeg har deilig arbeidsplass, smarte løsninger og kule hvitevarer. Og jeg har pizzaovn! Yes, Sir!

Pizzaovn? Check!
Pizzaovn? Check! Knaggrekken kjøpte jeg nylig i London i hipsterbydelen Shoreditch.

Ekte italiensk vedfyrt pizzaovn. Foreløpig har vi bare brukt den som peis, for den må brennes inn litt før vi fyrer den varm nok til å steke pizza i. Men den er jo perfekt som varmekilde for hygge også. Jeg gleder meg til å bake pizza og brød i den. Men også til å grille og langstekte gryter. Ovnen kom som byggesett, men vi fikk murere til å sette den opp, for det er masse sikkerhetshensyn å ta når man skal ha en slik ovn i en leilighet i byen.

Kul lampe, eller?
Kul lampe, eller?

Lampen over arbeidsbordet har jeg fått en god og kreativ venn til å designe for meg. Det er brukt typiske vannrør av kobber som oppheng. De små art deco-lampene er kjøpt hos Fransk Bazar på Løkka. Det samme er den røde lampen, det gamle bistrobordet med marmorplate og smijernsunderstell og de gamle bistrostolene. Jeg har satt kule lyspærer mellom de gamle lampene.

l1040104
Helle på HellesKitchen.
Bord, stoler og lampe fra den herlige butikken Fransk Bazar. BIldet bak pleide å henge på S/S Norway.
Bord, stoler og lampe fra den herlige butikken Fransk Bazar. Bildet bak pleide å henge på S/S Norway.

Hvitevarene fikk jeg en grei rabatt på, så de er da delvis sponset (hvis man kan si det?). Jeg hadde det røde retrokjøleskapet fra før. Det var 40-års presang til meg selv. Derfor ønsket jeg meg flere artikler fra Smeg. Jeg landet på en firekammers komfyr med induksjonstopp på 110 cm fra Smeg med matchende vifte. Dessuten valgte jeg oppvaskmaskin i retrostil og selvsagt svart fra samme produsent. Jeg elsker ovnen og har allerede testet den på det aller viktigste og vanskeligste: Ribbesteking. Den besto med glans!

l1040118
Smeg-konfyren min med induskjonstopp. I like!

Jeg kommer til å bruke kjøkkenet som arbeidsplass og har fått satt opp bokhylle med alle mine oppslagsverk og kokebøkene jeg ville ta med meg videre. 2/3 av alle kokebøkene mine ble gitt bort før oppussingen.

Er ikke dette fint, da? Jeg er superfornøyd!

Forrige

Feminin cocktail med whisky og eple

Portugisisk kaffe, kaker og vin

Neste

8 kommentarer om “Bli med hjem på HellesKitchen”

 1. Det er veldig viktig å ha et vakkert kjøkken når man lager mat. Jeg er overbevist om at det er et ekstra krydder i maten at kokken har det OK mens han/hun jobber. Så du kommer sikkert til å lage fantastisk mat på ditt nye, flotte kjøkken! Gratulerer:-)

  Svar
  • Takk! Tror jeg kommer til å stortrives her:) Vi er så glade i det nye rommet og tilbringer all tid vi kan her. Nesten så vi overnatter:)

   Svar
 2. Åh, det ser jo fantastisk ut!! Gratulerer så mye!! Så flott kombi med de 4 glasslampene og de store lyspærene!! Og den koselige franske bistro-kroken med rød prikk over i`en! Veldig gøy å se resultatet!!

  Svar

Legg igjen en kommentar