Feminin cocktail med whisky og eple

Jeg trodde for så vidt aldri jeg skulle si at en whisky er feminin. Jeg liker egentlig ikke å sette noe i kjønnsbaserte båser. Men nå må jeg faktisk gjøre det. Grunnen til at jeg gjør det er en ny whisky som er kommet på markedet. Lothlend har ingen røykaroma slik vi kjenner fra andre skotske whiskyer. Den er basert på lufttørket maltet bygg og dette påvirker smaken. Resultatet er en myk og mild whisky. Den holder 40% alkoholvolum, noe som er i det lavere skiktet innenfor kategorien whisky.

l1040097

Så hvorfor påstår jeg at denne er feminin? Det er faktum at det er menn som i hovedsak drikker whisky. Jeg drikker whisky, og med meg en drøss med damer, men det er menn som er mest glad i brennevinet. Mange damer (og selvsagt også menn) finner whiskyens røykaromaer for kraftig. Det er en uvant drikk og man velger ofte noe annet å drikke.

Det er her Lothlend kommer inn i bildet. Det er den perfekte introduksjon til whisky. Den er ikke krevende. Den oppfattes bløt og mild i munnen.

Les mer: Slik drikker du skotsk whisky til mat.

Whisky er det store som kommer på brennevinsfronten, så det er bare å stålsette seg. Det kan være verdt å prøve et glass av denne hvis du vil utvikle smaksløkene dine og senere gå for de mer ekstreme whiskyene.

Jeg har laget en cocktail med Lothlend for å gjøre hjemmeleksen enda lettere. Drinken jeg har laget er en whisky-eplejuice-bitter, hvis det er noe som heter det. La oss heller kalle den for «whisky med eple».

Men prøv gjerne selve whiskyen bar, med litt is og med litt vann for å virkelig smake den.

Slik lager du whisky med eple

5 cl Lothlend whisky

10 cl god eplejuice

6 dråper Angostura bitters

Isbiter

appelsinskall

Ha whisky, eplejuice, isbiter og Angostura bitters i en shaker og shake den kald. Sil drinken over i et glass med isbiter. Pynt med appelsinskall.

l1040101
Skål og god helg!
Forrige

Det er tid for gløgg!

Bli med hjem på HellesKitchen

Neste

Legg igjen en kommentar