Hei der, unge kokkespirer!

S.Pellegrino speider nok en gang etter unge talenter (under 30 år) til konkurransen der en stikker av med tittelen Young Chef. Dette er en global konkurranse. Frem til 30. april kan man søke om å være med i konkurransen. I mai velges ti semifinalister fra hvert av de 21 områdene fordelt utover hele verden.

I perioden juni og ut året skal semifinalistene lage sin egen signaturrett som skal presenteres for en lokal jury. Denne juryen velger så en finalist som skal representere Skandinavia og de Baltiske landene. Denne personen går videre til den globale finalen i Italia der han/hun skal kjempe mot de 20 andre finalistene fra andre deler av verden. I perioden frem til finalen får han/hun en mentor til disposisjon som skal hjelpe seg til å forbedre retten sin.

I juni 2018 møtes de 21 finalistene i Milano, Italia og der skal de lage signaturretten sin. En jury bestående av sju internasjonale topchefs kårer da vinneren som får tittelen «S. Pellegrino Young Chef».

Kjenner du noen som du synes bør søke? Les mer her.

Jeg var på et S.Pellergrino-event forrige uke på fabelaktige Madserud Gård på Skøyen i Oslo.

Nikolaj, Cristina og Max.

Vi fikk serverte en herlig tre-retters lunsj laget av James Maxwell-Stuart fra Cru Vin & Kjøkken og Fat Duck i Bray, England, Cristina Bowerman fra Romeo Restaurant i Roma, Italia. TV-kjendis, merittert Michelinstjerne-kokk samt mentor og dommer i S.Pellegrino Young Chef og Nikolaj Schmidt Skadborg, dansk gourmetkokk fra Restaurant Sletten og skandinavisk vinner av S.Pellegrino Young Chef 2016.

Dette er det vi fikk servert:

Max (James Maxwell-Stuart) sin forrett: Håndhakket oksetartar med worchestershire sauce espuma, persille og panko. Max sier selv at han ville lage en rett fra der han kommer fra i England, nemlig Worchestershire. – Dette er en moderne versjon av biff i peppersaus.

 

Cristina Bowermans blomkålsrisotto med brissel, røkt pepper og gurkemeie. Risottoen er helt uten fett. Den er kremet med blomkål – ikke smør og parmesan. – Tradisjonell risotto er for tung. Det er jo tusenvis av kalorier i en slik rett, jo, og mange vil ha lettere mat. Derfor bruker jeg grønnsaker til å jevne risotten med for å få en kremete konsistens. Blomkål er i sesong nå, så derfor brukte jeg det, men man kan bruke andre grønnsaker også, sier Cristina.
Desserten sto altså den skandinaviske Young Chef-vinneren 2016 for. Nikolaj Schmidt Skadborg lagde en nydelig og lett rett av sellerisorbet, syltede stikkelsbær og yoghurt. En klassisk nordisk dessert med deilige smaker.
Max, Cristina og Nikolaj.

 

Forrige

Yoghurtfromage med and, eplesaus og dukkah

Sjokoladecookies med rosmarin og salt

Neste

Legg igjen en kommentar