Happy Gin & Tonic Day!

Hurra for den internasjonale gin og tonic-dagen som er i dag, den 9. april.

Den er feiret her i Sydney og oppskriften du får i dag må du rett og slett bare prøve. Gin’n som er brukt er en lokal versjon og den er laget rett nede i gaten for der jeg sitter å nyter min gin og tonic denne kvelden. Ginmerket er Poor Tom og lages i Sydney. Erik og jeg sitter på en japansk restaurant/bar som heter Kagura. Her kommer bartenderen ut med tre flasker gin han vil vi skal vurdere. Den ene er den lokale ginen som jeg går for. Nummer to er Burleigh’s som er Heston Blumenthals favoritt og så kommer hardcore ginen Blackwoods på bordet. Skotsk, 60% og beintøff. Erik går for den.

De tre utvalgte. Foto: Erik Valebrokk.
De tre utvalgte. Foto: Erik Valebrokk.

Jeg får servert min gin og tonic med en lokal tonic, som kan minne om Fever Trees og en dash yuzusaft. Dette gir en fantastisk syre og friskhet til gin og tonicen. Skulle du være i nærheten av en flaske yuzu-ekstrakt eller yuzu-sake, anbefaler jeg deg å prøve denne gin og tonicen som jeg har satt stor pris i kveld.

 • 4 cl gin. Gjerne en floral type.
 • 20 cl god tonic (Jeg fikk en australsk variant som heter capi)
 • 1 cl yuzusaft eller yuzusake.
 • masse is.

Happy Gt-dag! Og god lørdag her fra Sydney!

Flyn og Dennis fra Noiro i Surrey Hills i Sydney. Foto: Erik Valebrokk.
Flynn og Dennis fra uberkule Kagura i Surrey Hills i Sydney. Foto: Erik Valebrokk.
Sørg for å få deg en god gt i dag, da. Foto: Erik Valebrokk.
Sørg for å få deg en god gt i dag, da. Foto: Erik Valebrokk.

PS: Jeg er på oppdrag or TINE der jeg reiser jorden rundt og samler oppskrifter som skal passe til rømme. Denne oppskriften er ikke en av oppskriftene og er gjort på fritiden.

Forrige

Matlandet Vietnam

Australias beste vin

Neste

3 kommentarer om “Happy Gin & Tonic Day!”

 1. Hei!
  På tur iDublin serverte hotellets bar denne ginen som ifølge meg selv ( ingen ginekspert) smakte himmelsk :
  Pink gin/pink tonic/ is/ skive appelsin svidd (ristet) i stekeovn / einebær.
  Sikkert ikke ny for deg – men spennende drikke var det!

  Svar

Legg igjen en kommentar