Grønnsakslasagne med aubergin

Det som slår meg når jeg lager italiensk mat er hvor lett det er å lage vegetarretter uten at man trenger å tenke over at det faktisk er vegetarretter man spiser. Grønnsakslasagne er en slik rett. Og med skiver av stekt aubergine i retten får du en bra kjøtterstatter.

Det tar litt tid å lage retten, men det er verdt det. Du bør begynne med auberginenes, så er halve jobben gjort.

Se på den deilige skorpen, da.
Se på den deilige skorpen, da.

Auberginer: Skjær auberginer i tykke skiver. Du trenger 2 medium store auberginer til en rett til 4 personer. Legg skivene utover et kjøkkenpapair og dryss forsiktig salt over skivene. La de ligge sånn en time for å få ut overflødig vann. Tørk skivene med serviett og stek så skivene på begge sider i en panne med olje.  De må stekes slik at de faller sammen ellers vil de smake banan og det er ikke spesielt godt i denne retten, altså. Sett dem til side.

Grønnsakssausen: Du trenger 2 små (eller en stor) stilker stangselleri og to gulrøtter som du skjærer i bittesmå terninger. Gjør det samme med 1 løk. Svisj dette i en gryte med litt olivenolje og et dryss salt. Tilsett tre fedd hakket hvitløk, litt pepper og et par laurbærblader.
Nå kan du helle over en-to bokser gode tomater eller bruke friske tomater, slik jeg gjorde. Bruk da gjerne plommetomater. Grovhakk dem. Du kan gjerne tilsette litt deilige italienske chiliflak hvis du har det. Du får dem i bokser hos BONO på Frogner. Tilsett også 1 ss tørket oregano. I dl grønnsakskraft gjør sausen ekstra god.
La sausen stå med lokk på medium varme i en time.

Pasta: Kok pastaplater i halve av tiden som angitt på pakken. De koker ferdig i selve lasagnen.

Lasagne: Nå skal den monteres og stekes. Legg et lag aubergin i bunnen. Så tomatsaus og pastaplater. Gjenta. Så legger du et lag mozzarellaost på og så litt tomatsaus over. Så et siste lag pasta. Riv masse ekte Parmigiano-Reggiano over og sett i oven på 200 grader (forvarmet ovn) i ca 40 minutter eller til du ser at den ser perfekt ut. Avkjøl litt før du skjærer i den. Smaker nydelig dagen etter også, skulle du få rester.

dscf7023
Drakk en Cloudy Bay Chardonnay til retten. Ble litt i overkant kraftig til retten, men var veldig god etter maten, da.
Forrige

Focaccia med kantareller og squash

Et ekte festmåltid

Neste

Legg igjen en kommentar