Fire kule steder i Athen

Jeg hadde to hektiske dager i Athen forrige måned. Men på den tiden fikk jeg vært på noen skikkelig kule steder. Uten å ha prøvd så mye annet vil jeg herved anbefale en fabelaktig restaurant som serverer moderne gresk mat, et bra lunsjsted, en fantastisk vinbar og en helt nydelig kafé. Det skulle vel være en god start!

Jeg likte Athen veldig godt og jeg kan ikke vente med å reise tilbake. Jeg håper jeg får til det snart.

Cookoovaya er restauranten der fem av Athens beste kokker deler ansvaret. Det kunne ikke la seg gjøre, sa mange, men nå har tvillingene Spyros Liakos og Vangelis Liakos, Pericles Koskinas, Nikos Karathanos (to michelinstjerner) og Manos Zournatzis holdt ut sammen siden 2014. Stedet er et av Athens it-steder fremdeles, og det er alltid fullt her.

Pantelis Iliakakis fra olivenoljeprodusenten GAEA, Manos Zournatzis i midten og kokk ved Cookoovaya til høyre.

Jeg var heldig å få lage mat sammen med Manos Zournatzis tidligere på dagen i kjøkkenet på Cookoovaya.

Grillsystemet på Cookoovaya

Les mer: Slik lager du moderne gresk salat á la Cookoovaya

På kvelden var jeg tilbake og fikk nyte flere av de fantastiske rettene på menyen. De har stor pizzaovn som de steker paier og retter i samt en fantasisk sveivegrill á la Asador Etxebarri i Baskerland. På denne grillen griller de blant annet pasta (!) Ja, du leste korrekt.

Grillet pasta? Ja, slik gjør de de på Cookoovaya i Athen.

De har også egen vin som er eksklusivt laget for restauranten i samarbeid med Yiannis Girlemis vineyards. Det finnes skikkelig god, gresk vin. Trust me.

Mokka.

Mokka er et ekte kaffested som åpnet i 1922. Vel, da het det Bravo. I 1999 skiftet kaffespesialisten navn til Mokka. Selve kaffebutikken er helt fantastisk. Utvalget er stort av kaffebønner og kaffeutstyr. Jeg kjøper selvsagt med både bønner og en klassisk gresk kaffekanne og visp i messing.

Vegg-i-vegg ligger kaféen. Her serveres klassisk gresk mokka, men også trendy Cold Brew og andre varianter.

Yolenis er et koselig lunsjsted inne i en eksklusiv matbutikk i den mer poshe delen av Athen. Her får du blant annet nydelige pitabrød med spennende fyll.

Pitabrød med feta, oregano, oliven, Salsa laget på aubergin, løk, hvitløk, tyrkisk krydder og tomater.
Pitaen øverst består av krydret kjøttfyll med kanel og andre varme krydder. Helt nydelig.


Paleo
er vinbaren med stor V. Dette er stedet for å teste ut gode, greske viner. De har også et imponerende utvalg internasjonale viner på menyen. Sommelier Yiannis Kaimenakis går for å være en av Hellas’ aller beste vineksperter. Yiannis jobbet tidligere sammen med Manos Zournatzis fra Cookoovaya.

Man må nesten ha et navn når man slår seg ned i området Piraeus – der alle andre har forlatt lokalene sine.

Yiannis Kaimenakis

Yiannis gikk motsatt vei og åpnet vinbaren sin blant falleferdige og forlatte hus. Dette området tar du taxi til. Du går ikke. Hva som lurker i de nedlagte bygningene er ikke godt å vite.

Jeg simpelthen elsker dette stedet! Maten er deleretter av italiensk og gresk opprinnelse og når det gjelder vinene betaler man for hvor mye man drikker av flasken. Det gir rom for å smake mye forskjellig.

Og smake vin gjør vi! Vi kjører igjennom et utvalg viner fra Peleponnes, Nord-Hellas og Santorini.

Koselig kveld med Aris, grunnleggeren av olivenoljeselskapet GAEA og Daniel fra Haugen-Gruppen.
Takk for nå, Paleo. Jeg kommer tilbake!

Til info: Jeg har vært på pressetur i Athen med Gaea og Haugen-Gruppen der jeg har lært om olivenolje.

Forrige

Tradisjonsmat og Michelinstjerner i La Rioja

Enkel og utrolig god fiskerett

Neste

Legg igjen en kommentar