Enkel potetrett som passer til det aller meste

Det er en ting jeg virkelig ikke kan leve uten, og det er potet. Og smør…. og ost…. Ja, det var visst flere ting. Men nå er det poteten som er helten.

Jeg liker altså poteter, og det jeg liker ekstra godt er å bake dem i ovnen i tynne skiver. Jeg bruker mandolin, og har du ennå ikke kjøpt deg det, bør du vurdere det sterkt. Jeg bruker min mye. Men hvis du skal kjøpe en mandolin bør du kjøpe en ordentlig. Min er japansk og er kjøpt på Culina i Oslo. Bra saker. Bra butikk for kjøkkennerder.

Potetene skjæres altså i ganske tynne skiver. Ikke gjennomsiktig-tynne, men tyvekroners-tykke.

Ha litt olivenolje i en ildfast form. Legg potetskivene i rosettform. Dryss flaksalt over og kanskje litt tørket chiliflakes for hete? Jeg liker det. I midten av rosettformen legger du en god klatt smør. Så setter du formen i ovnen på 180 grader, varmluft, til potetene er møre. Det kan du sjekke ved å stikke en spiss kniv gjennom alle potetlagrene. Er det ikke motstand, er potetene ferdige. Du må regne med en halvtime eller mer. Det kommer helt an på hvor mange lag med potet du har i formen. Det er også forskjell på ovner.

Enkelt, ikke sant?

Gresk salat og rødløk vendt i sitronsaft. Deilig middag.

Nå kan du servere deilige poteter til den maten du vil. Jeg hadde retten til gresk salat og hjemmelagde karbonader.

Kategorier Ukategorisert Stikkord
Forrige

Agurksalat til asiatiske retter

5 gode grunner til å dra til Napoli i mai

Neste

Legg igjen en kommentar