Enkel kyllingsalat med kokospoteter

Ferdiggrillet kylling fra butikken kan være en redning når magen rumler og du virkelig ikke hr lyt til å bruke mye tid på middagen.
Hvilken kvalitet på kyllingen du velger er opp til deg. Jeg bruker litt ekstra penger på kylling. God dyrevelferd og kvalitet er viktige punkter når jeg skal velge kylling. Jeg dømmer ingen for de valgene de gjør, men for meg er dette viktige punkter.

På større supermarkeder har de forskjellige kvaliteter av grillet kylling. Du kan få den vanlige rimeligere varianten, men også kvalitetskylling som koster litt mer. Jeg gikk for en Livèchekyllingen som var penslet med teriyaki-saus og krydder.
Med så masse god smak i sleve kyllingen ville jeg holde meg til asiatiske smaker, og ikke for mange av dem heller.

Ris og kylling hører sammen som hånd i hanske. Jeg ville ikke ha ris. Noen ganger er det det absolutt kjedeligste jeg klan tenke meg. Jeg liker potet, jeg. Og for å gjøre det litt mer spennende, kokte jeg dem inn med kokoskrem slik at jeg fikk et kremete element til kyllingsalaten min.

Jeg laget en liten vinaigrette med revet ingefær, limesaft, sesamolje og litt revet hvitløk og chili også. Enkelt og godt.

Grønnsakene jeg valgte til retten var gulrot, grønn paprika, agurk og avokado.

Kyllingsalat med kokospoteter

Ingredienser

 • 1 grillet kylling. Gjerne teriyakikrydret
 • småpoteter med skall på, delt i tykke skiver
 • 1 liten boks kokoskrem
 • basilikum eller thaibasilikum
 • 1 grønn paprika skåret i stykker
 • 1/2 agurk, skåret i halvmåner.
 • 1 gulrot, skåret i tynne strimler (bruk potetskreller)
 • 1 avokado i skiver
 • vinaigrette:
 • 2 ss sesamolje
 • 2 ss nøytral olje
 • 1 lime, saften
 • 1 grønn chili, finhakket
 • 1/2 fedd finrevet hvitløk

Slik gjør du

1

Forbered grønnsakene. Kok potetskivene i lettsaltet vann og sil av vannet når potetene er møre. Ha poteten over i en panne sammen med en liten boks kokoskrem. Kok inn til kokoskremen klisser seg rundt potetene. Salt og pepre lett.

2

Rens kyllingen og behold skinnet så lenge kyllingen er varm/lun. Legg poteter i bunnen på et stort fat og dander lagvis med grønnsaker og kyllingkjøtt.

3

Lag vinaigretten og hell over retten. Pynt med basilikum/thaibasilikum.

Merknader

Vintips: Drakk en ganske spennende vin til retten. En spansk tempranillo som var hvit. Vaiven Blanc de Noir Tempranillo koster 185 kroner og et godt og lett vintips til kyllingsalaten.

Forrige

Pasta med artisjokk og parmaskinke

Helgedrinken: O.G.O.P

Neste

Legg igjen en kommentar