Endelig kan jeg røpe mer om kokeboka mi

I går tok fotograf Tommy Andresen siste ekstrabilder til boken min som kommer ut i høst. Nå er også cover og tittel klar og her forteller jeg litt om hva bokens tema skal være.

Boken får tittelen LITT AV ALT. Små retter til alle slags måltider.

Boken er 100 % reklamefri og alt av fat, bestikk og glass i boken er kjøpt enten på loppemarkeder, bruktmarkeder eller er ting jeg har hatt hjemme. Ingen produsenter eller butikker er nevnt med navn. I denne prosessen har det vært viktig for meg å jobbe helt uavhengig.

Så hva handler LITT AV ALT om? Jo, litt av alt. Nemlig småretter.

Hverdagen kan bli til en fest når man dekker opp bordet med småretter på en helt vanlig tirsdag. Vi gjør det på fredager når tacoen skal nytes, så hvorfor ikke gjøre det ellers i uka også. 

Å sette sammen et smårettmåltid er ikke nødvendigvis mer tidkrevende enn å lage en vanlig middag. Forskjellen er bare at man ikke lager den klassiske tallerken med protein, grønnsaker, karbohydrater og saus. 

Fra en rekke fristelser i hvert kapittel velger du og familien hva de forskjellige skålene på bordet skal inneholde. Vil man ha et brødelement, ja, da er det mer enn nok å velge i mellom. 

Hva med grønnsaksretter? Slå dere løs med 1, to eller fem retter. Frister det med skalldyr, fisk eller en kjøttbit er det bare å velge fra de aktuelle kapitlene. 

Sauser, dipper, rører og andre spennende retter og kondimenter finnes også i de mange kapitlene i boka som har fått navnet Litt av alt, for det er akkurat det man vil: Nemlig spise LITT AV ALT

Ikke alle liker alt og det må man respektere. Unngå sure miner og krangel og la hele familien velge det de vil spise. Prøv deg frem med noen nye smaker i kombinasjon med velkjente kombinasjoner. 

Resultat: Alle får det de vil ha og alle blir glade.

LITT AV ALT utgis av Forlaget Press høsten 2022.

Ideen til denne boken ble til under pandemien. Hverdagen hjemme ble litt monoton og kjedelig. Oslo var stengt ned og man kunne hverken møte venner, familie eller gå ut og spise. Da lagde vi i stedet restaurantstemning hjemme. Ikke at det var så fancy, men det kunne være en boks med gode sardiner, et lite fat med agurkskiver, et godt brød, noen kokte egg, litt spekeskinke, en ostebit og en varmrett. En enkel og grå hverdag kunne med andre ord bli til en stasdag. Vi fant frem fine tallerkener og stetteglass og gjorde hverdagen til en fest. Av og til hadde vi til og med en cavaskvett til overs fra helgen og da ble mandag til Lyxmåndag, som vi kalte den. 

Vi har fortsatt med å spise på den måten. Vi har småretter 2-3 ganger i uka. Det har du sikkert sett på Instagramkontoen min. I helgene flotter vi oss kanskje litt med skalldyr eller et deilig stykke kjøtt samt hjemmebakt brød og grillede grønnsaker, mens hverdagen kan by på blåskjell på tilbud eller ren vegetar presentert på fine fat med deilige dipper til. En dag har vi litt fransk vinbarstemning, mens en annen dag kan være ren tapas. Vi koser oss også fælt med midtøstenretter, også kjent som meze, men alt i alt har vi det vi har lyst på den dagen uten at det er et spesielt tema. Noen ganger har vi noe godt i glasset også. 

Du kan også lage en slik stemning hjemme hos deg. Plukk fra de forskjellige kapitlene og nyt små deilige retter.

Forhåndssalg av boken kommer det mer info om i sommer. Jeg håper at du gleder deg like mye som jeg gjør!

God sommer til alle og husk å spise LITT AV ALT.

Forrige

Adrián er Norges beste bartender

Mette fra Noma er med på den prestisjefulle listen 50 NEXT 

Neste

9 kommentarer om “Endelig kan jeg røpe mer om kokeboka mi”

 1. Litt av alt, ser ut som mye godt. Dette gleder vi oss til, Helle. Elsker bla Mezes og Tapas.
  Tvi tvi, hilsen Steine’ne I Son 💖

  Svar
 2. Så morro og en ting er sikkert – den boka bare må jeg ha 🥰 Gleder meg til den kommer ut 🎉😊

  Svar
 3. Gratulerer! 🌸🥂Gjett om jeg gleder meg til å få den i hende! Hilsen Eli som nyter det gode liv i Albania.

  Svar

Legg igjen en kommentar