En form med poteter og tomat, med et perfekt stykke torsk på toppen

Det er ikke bacalao jeg snakker om, men en basisgryte som du kan bruke til det meste. Du kan bruke den til fisk, slik jeg har gjort, men også til svinekoteletter, kylling eller pølser.

Slik gjør du:

Steg 1:

Skrell poteter og del dem i 2 cm tykke skiver. Kok dem møre i lettsaltet vann og hell av vannet. I en smurt, ildfast form legger du potetskivene.

Steg 2:

Skrell og finhakk en løk. Surr løkbitene i en panne tilsatt 4 ss olje. Jeg bruker gjerne nøytral sesamolje, men olivenolje er helt topp. La løken få en gjennomsiktig farge og en myk kosistens. Bruk 5-10 minuter på dette og sørg for at løken ikke blir brun.

Tilsett 1 ts salt og et par drag med pepperkværna.

Tilsett et par fedd hakket hvitløk, 1 ts hakket timian, 1 ts tørket oregano. Så tilsetter du en boks (eller flaske) modne tomater. Gjerne cherrytomater (friske går selvsagt helt fint). Du trenger litt vann. Bruk 2 dl vann. Kok opp og la dette surre litt under lokk i 1 minutter før du heller det over potetskivene i den ildfaste formen. Sett på 200 g i 30 minutter.

Så tilsetter du det du måtte ønske av protein: Fisk, kjøtt eller pølser. Et stort og herlig torskestykke som jeg har her saltes og pepres og legges på toppen av formen. Pga tykkelsen på torskeryggen, trengte denne nesten 20 minutter i ovnen. Det er lett å sjekke med en tynn kniv og se om fisken er gjennomstekt. Riv av skinnet når fisken er ferdig og server.

 IMG_1126

Forrige

Meen Pollichathu – fisk i bananblad

Følg meg på Facebook eller få oppskriftene rett i mailboksen din

Neste

Legg igjen en kommentar