Dessert på 15 minutter: Eplevafler med skogsbæris og vaniljesaus

For et engasjement! Tusen takk, snille lesere!

Forrige uke skrev jeg på bloggen at jeg trengte inspirasjon til å lage en enkel hverdagsdessert med sesongens bær eller frukt, samt vaniljesaus. Forslagene har haglet inn på kommentarfelt, mail, Instagram og Facebook. Skal si dere kan desserter! Der er jeg litt som en fisk på land.

Noen har vært kritiske til ferdig-sausen Piano Zero fra Tine. De mener at jeg bør lage sausen selv. Jeg som er matblogger og alt. Jeg tar den kritikken med klinkende ro. Klart du kan lage vaniljesaus selv. Jeg er stor tilhenger av å lage mat fra bunnen av. Det gjør jeg også i denne retten. Du drikker jo ikke vaniljesausen bar. Den skal jo brukes i en rett som et element.

Jeg lager vaniljesaus selv når jeg skal ha gjester og planlegger fin dessert. Men i hverdagen når jeg er sugen på en kjapp dessert står jeg altså ikke på kjøkkenet og lager vaniljesaus og venter på at den skal kjøle seg ned. Innen den tid har jeg garantert spist en sjokoladeplate og mer til. Altså: Hvert til sitt bruk. Skal det gå fort og søtsuget melder seg vil jeg lage en kjapp dessert med ferdig vaniljesaus.

Tines vaniljesaus har hatt en plass i mitt hjerte siden jeg var liten. Noen som husker trekantpuddingene? Mandlepudding, karamell- og sjokolade? Jeg elsket disse puddingene! Især sjokoladepuddingen. Vi hadde alltid disse med på hytta. Det måtte være vaniljesaus på toppen og mor lagde aldri denne sausen, selv om hun var flink til å lage mat. Det var denne ferdigsausen vi ville ha, broren min og jeg.

Piano Zero fra Tine  er en vaniljesaus uten tilsatt sukker og med 35% mindre fett. Slikt hadde vi ikke på 70- og 80-tallet. Den er søt i smaken og jeg bruker denne sødmen, som er fra søtstoffer, til å skape sødme i hele desserten jeg lager.

Ikke visste jeg hva jeg skulle lage for en uke siden. Nå er planen klar takket være dere!

Jeg falt for flere av forslagene fra leserne, men det er kun en dessert jeg skulle lage, så da ble det en kombinasjon av flere forslag. Flere nevnte norske epler. Klart jeg vil ha med epler! Og hva er vel bedre enn å lage havregrynsvafler med revne epler? Ikke tilsetter jeg sukker heller. Kun egg, vaniljesaus, bakepulver, en skvett melk og bittelitt nøytral olje.

Andre foreslo bær som rips, bjørnebær, blåbær og bringebær. Så hvorfor ikke bruke bær fra hele skogen?

Fra en leser fikk jeg tips om å lage is av Piano Vaniljesaus Zero og skogsbær. Lene skriver:

«OMG! Den vaniljesausen er genial! Eneste den mangler er litt mer fett, men 12 points for no sugar. Lillesøs Thea lager VERDENS BESTE «sorbet» med denne her: Måk bær fra hagen (ja vi er priviligerte sørlendinger) sammen med frosne bærblandinger og en kartong vaniljesaus Zero i en blender og server. Jo mer bjørnebær og blåbær du har i denne, jo bedre. Også en genial måte å bli «kvitt» de kjipe ripsa på  No sugar needed»

Jeg følger Lenes råd og lager is. Denne metoden har jeg brukt tidligere når jeg har laget is med yoghurt, frosne bær og honning, og det er så godt. Vaniljesausen er søt i smaken og Lene har rett i at man ikke trenger å tilsette sukker i det hele tatt.

Vaniljesausen fra Tine bruker jeg både i vaffelrøren, bæriskremen og på toppen av desserten.

Desserten er ferdig på 15 minutter. De deilige, myke eplevaflene smaker av bakte epler og den friske bæriskremen på toppen er prikken over i’en. Norske bringebær på toppen og selvsagt en liten dæsj vaniljesaus til slutt.

Dette er et ledd i en uformell konkurranse mellom flere kjente matbloggere og dere vil kunne avgjøre hvem som har laget den beste desserten gjennom Pianos egen Facebookside.

Frosne skogsbær, norske epler, friske bringebær og Piano Vaniljesaus Zero.

Har du lyst til å lage eplevafler med skogsbæriskrem?
Her får du oppskriften!

Til to plater eplevafler:

Vafler:

1 kopp havregryn

2 norske epler, revet

1/2 ts bakepulver

2 egg

4 ss Piano Vaniljesaus Zero

3 ss melk

2 ss nøytral olje.

Bland og stek to plater i vaffeljernet. Avkjøl på rist.

Skogsbæriskrem:

3 dl frosne skogsbær (poser ligger i frysedisken i butikken)

1 dl Piano Vaniljesaus Zero

Kjør vaniljesaus og bær i blender til du har en fin og jevn iskrem. Ha over i en boks og sett i fryseren mens du venter på at vaflene skal kjøle seg ned.

Server vaffelhjerter med iskule, friske bær og Piano Vaniljesaus Zero på toppen.

Snakk om koserett! Takk, snille lesere for gode tips og råd!

Nå har jeg laget en stor boks med skogsbæris til senere bruk. Den er fantastisk kremete og frisk. Liker du den søt, tilsetter du bare mer vaniljesaus når du lager isen i blenderen.

Skogsbæris på få minutter. Min. Bare min!

Jeg har laget en liten video der du kan se hvordan jeg har laget desserten. Enjoy!

Til info: Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Tine

Forrige

Slik lager du ekte meksikansk taco

Fårikål med en twist

Neste

4 kommentarer om “Dessert på 15 minutter: Eplevafler med skogsbæris og vaniljesaus”

Legg igjen en kommentar