annonse dessert konkurranse

Jeg trenger hjelp!

august 30, 2017

Hei alle fine lesere av HellesKitchen! Jeg trenger hjelp av akkurat deg!

Du vet jo at jeg ikke er så stødig på desserter og kaker. Bloggen velter ikke akkurat over av retter med søtt innhold. Men nå må jeg lage en dessert og jeg aner ikke hva jeg skal lage.

Jeg er blitt utfordret av Piano Vaniljesaus Zero fra Tine til å lage en dessert med sesongens bær eller frukt og selvsagt vaniljesausen uten sukker. Retten kan inneholde andre ingredienser også.

Dette vet jeg om vaniljesaus generelt: 

Den passer til varme/lune kaker og paier.

Den er perfekt til bær og frukt. Hva skal vi med rips hvis vi ikke har vaniljesaus, liksom?

Gelé. Selvsagt må man ha vaniljesaus til gelé. Det går jo sammen som hånd i hanske.

Sjokoladekaker, varme epler og plommer. Får du et bedre tilbehør enn vaniljesaus?

Men her stopper det for meg. Det må da finnes en million andre bruksområder for vaniljesaus? Og det er her jeg trenger din hjelp!


Jeg er jo ikke spesielt flink på dessertfronten. Det vet jo dere som følger meg. Derfor spør jeg dere: Hva i all verden skal jeg lage? Hvilke ingredienser anbefaler dere? Har dere noen knallgode tips og triks som dere vil dele? Det skal ikke være for avansert. Det skal være en dessert som er knallgod og der vaniljesausen selvsagt har en helt betydningsfull plass i retten.

Dette er en uformell konkurranse mellom flere kjente matbloggere og dere vil kunne avgjøre hvem som har laget den beste desserten gjennom Pianos egen Facebookside.

Piano Vaniljesaus Zero er en serveringsklar vaniljesaus som inneholder søtstoffer, ikke sukker. Den passer perfekt til frukt og bær. Det er et godt utgangspunkt for en litt sunnere dessert, skulle jeg mene.

Så, kjære lesere: Hva skal jeg lage? Kommenter gjerne på bloggposten, Facebook, Instagram eller på mail. Jeg trenger sårt din hjelp.

Jeg har noen idéer, men vil fryktelig gjerne høre fra deg. Bli med på laget!

Hører jeg hurra for Team HellesKitchen?

Vaniljesaus med friske bær. Enkelt og knallgodt. Tror jeg tar meg en porsjon mens jeg grubler videre på hva jeg skal lage.

 

Til info: Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Piano Vaniljesaus Zero fra Tine

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Lise august 30, 2017 at 5:01 pm

  Hva med å lage små runde kaker av ritzkjeks (samme oppskrift som bunnen på snickerskake), toppet med sjokolademousse og vaniljesaus. Da får du både søtt og salt sammen, og i tillegg litt sprøtt i bunnen.

  • Reply helle august 30, 2017 at 5:29 pm

   åhhh! Nam! Takk for inspirasjon!

 • Reply Karina august 30, 2017 at 6:23 pm

  Hm. Jeg bakte en gang en vaniljesauskake. Det skulle være masse saus i den. Veldig god, faktisk. Skal se om jeg finner oppskriften.

  • Reply helle august 30, 2017 at 7:35 pm

   oi! Spennende!

 • Reply linda august 30, 2017 at 10:04 pm

  Har ikke prøvd denne med vaniljesaus – men med vaniliekremen. Men det finnes vel triks for det 🙂 I så fall pisk krem (uten sukker) – vend inn vaniljekremen. Bland inn bringebær eller rips. Knus noe pikekyss og noe bland i i kremen. Ferdig. Ha noen pikekyss og bær til å pynte med 🙂 Frisk og god dessert.

  • Reply helle august 31, 2017 at 5:10 am

   Nam, Linda! Det hørtes skikkelig godt ut! Takk for tips!

 • Reply Cathinka august 31, 2017 at 11:40 am

  Clafoutis med kirsebær + vaniljesaus er veldig godt!

  • Reply helle september 1, 2017 at 4:58 am

   Nam! Takk!

  Leave a Reply

  %d bloggere liker dette: