Skalldyr på streetfood-måten

Må man putte en burger i hamburgerbrødet? Nei, det må man ikke. Du kan putte akkurat det du vil i et hamburgerbrød. Jeg lagde skalldyrsalat og puttet mellom to deler brød, og vips hadde jeg verdens beste skalldyrbun.

Hamburgerbrød. Må de lages selv? Nei, det må ikke det, men det kan være vanskelig å finne gode ferdigbrød. Jeg klarte det! Jeg vet de har gode brioche-brød på anni’s pølsemakeri på Mathallen i Oslo, men overraskende nok fant jeg en firepack med brioche-burgerbrød på Meny. De smakte faktisk veldig bra.

DSCF1178
Messy med ufattelig godt.

Men selvsagt kan du lage brød selv. Oppskrift på det her. Trikset er uansett å dele brødene og steke dem kjapt i smør på snittflaten. Dette gir en spø hinne som beskytter brødet fra fuktig tilbehør. Dessuten gir det en satans god smak.

Skalldyrsalat kan du lage av kreps, reker, krabbe, kongekrabbe eller hummer. Jeg fik tak i en hummer til 50%. Jeg spiser og kjøper utelukkende kanadisk krabbe, da norsk hummer er truet. Hummerene du kjøper i plastpakke (ferske) på Meny er kanadiske hummer som er fraktet levende til Oslo. De ligger i basseng her til de blir kokt. De er altså ferske når de selges i butikken, og ikke frosne som mange Canadahummer er. (Ble mye reklame for Meny her, men det var nå den butikken jeg handlet inn på denne dagen. Ikke sponset, altså).

Ok, hva du nå velger av skalldyr er det samme for meg. Skalldyr er herlig mat uansett!

Bland grovhakket skalldyr med litt finhakket løk, grovhakket eple og agurk. Så blander du i litt majones, dijonsennep og rømme til en fin blanding. Ikke la den bli for rennende for da blir det bare søl. Derfor oppgir jeg ikke mål her, for du må prøve deg frem og justere selv. Smak til med sitron, dill, pepper og et dryss salt. Litt hakket chili smaker også godt.

Del hamburgerbrødene. Stek hamburgerbrødene i smør med snittflaten i pannen til du har en gyllen skorpe.

DSCF1172

Legg på litt salat eller spinatblader. Fyll på med skalldyr og legg på lokket. Nyt denne fantastiske bunen med øl eller en god hvitvin. Vi drakk en nydelig Sauvignon Blanc fra New Zealand som heter Matua. Den har deilig smak av sitrus og tropisk frukt som ananas. Den passer da perfekt til en slik skalldyrsandwich, synes jeg.

Denne type mat er perfekt mat å ta med på tur eller i parken. Ha skalldyrssalaten i en boks og forstek flatene på brødene før du går ut. Litt salat i en pose og du kan lett smelle sammen en luksusblings i skog og mark, eller på båttur.

La oss gi oksen, kua og grisen en pause og la oss spise litt fisk og skalldyr iblant også.

Lyst til å lage fisketaco? Min oppskrift får du her.

Lobster Rolls? Oppskrift her.

Snadder-vin til skalldyrs-sandwich
Snadder-vin til skalldyrsandwich
Forrige

EKTE iskaffe brygget i kjøleskapet

En festival om gin! Og det i Oslo!

Neste

Legg igjen en kommentar