Deilig lun salat med bakte tomater, mozzarella, krutonger og honning

Jeg fikk servert en fantastisk lun salat på Trøffelfestival på Gotland. Retten var en av seks nydelige retter servert av kokkene fra restaurant G:a Masters i Visby. Den var så enkel og så ufattelig velsmakende. Jeg var helt nødt til å lage den da jeg kom hjem fra Sverige.

L1180711

Salat til en person:

Jeg kuttet opp et lyst rundstykke i  store krutongterninger. Så delte jeg cherrytomater i to og la krutonger og tomater (med snittflaten opp) på et stekebrett med bakepapir på. Så drysset jeg litt god olivenolje og litt flaksalt over. Dette stekte jeg i ovnen på 200 grader til krutongene var sprø og gylne og tomatene deilig myke.

I en dyp tallerken la jeg krutonger, tomater og basilikumblader. Så delte jeg en mozzarellaost (de runde som ligger i pose med væske) og la utover tallerkenen. På Gotland fikk jeg denne retten med burrata som er en kremete mozzarella-aktig sak. Den smaker fantastisk, men kan være litt vrien å få tak i.

Så lagde jeg en dressing av 2 ts honning og 3 ss god olivenolje. Jeg brukte faktisk hjemmelaget trøffelolje, men det er ikke nødvendig. Har du trøffelolje kan du bruke en dråpe eller to.

Hell over retten og ha litt flaksalt og pepper over. Nyt denne herlige salaten som jeg kunne ha spist når som helst alltid.

L1180714

Forrige

Røkt iskaffe

Italia, dag 1: Kofferten er på ferie

Neste

Legg igjen en kommentar