Italia, dag 1: Kofferten er på ferie

Opp i femtiden og klar for Lufthansas flight til Bologna via Frankfurt. Vi skal ha en uke i Italia med god mat og drikke. Alt går som smurt helt til bagasjen ikke dukker opp og vi må vente på at noen skal komme i luken for å ta rapport. Det er jo ikke gjort i en fei i Italia. Men damen kommer etter en halvtime og kan konstatere at bagasjen står igjen i Frankfurt. Jøsses. Trodde alt var på stell med tyskerne. Åpenbart ikke. Ok. Vi skal til Firenze og tar flybuss inn til stasjonen og lyntog derfra til Firenze. Toget kommer på minuttet og ankommer Firenze på minuttet. Alt på stell i Italia og ikke i Tyskland? Noe er galt i verden…. Det som er helt utrolig er at toget fra Bologna tar 37 minutter. Det er jaggu meg fort!

img_4950

 

Togstasjonen i Bologna.

Vel fremme i Firenze – uten bagasje. Jeg tar styringa mot det stedet jeg tror vi skal. Det viste seg jo å være feil retning. Opp med gps og vi er på riktig vei igjen. Vi skal bo hos en venn (Arild) og han etterlyser oss når vi ikke har dukket opp etter at det er gått en halvtime. Vin i glasset og vi er fremme!

Når man har mistet bagasjen må man jo ha en del ting, så det er bare å komme seg ut i gatene og kjøpe det man trenger av toalettsaker og undertøy. Det koker av folk i gatene 2. Juledag og vi må ta en spritz- og vinpause midt i all shoppingen. Det er aperitivo-timen og godsaker kommer på benken. Etter å ha spist et knusktørt wienerbrød i Frankfurt for ørten timer siden, smaker det godt med italienske snacks.

L1190327

Firenze er en av mine favorittbyen og jeg blir minnet på hvorfor hver gang jeg er her. Jeg har aldri vært her før på vinteren. Byen er julepyntet på sitt aller vakreste.

Negroni. Kanskje ikke verdens beste versjon, men ...

 

Pasta med trøfler.

Vi må videre. Vi er tross alt både tørste og sultne. Negroni-stopp på en hyggelig bar på Santo Spirito-plassen og så går vi til vi ikke ser en eneste turist lenger. Nå kan vi lete etter restaurant. Trattoria dell’Orte har akkurat plass til oss og det er bare italienere der. Langbord med glade mennesker som skal kose seg på en lørdagskveld. Vi bestiller en herlig Chianti Classico (vi er tross alt i Chianti-land) og starter med crostini, pasta vongole og pasta med revet trøffel etterfulgt av peposo (langkokt oksekjøtt i masse sort pepper og vin) og gutta går for tagliata med rosmarin. (Tagliata er oksekjøtt som såvidt er stekt i kanten). Mer vin. Og så kaffe og grappa. For en herlig kveld! Vi vandrer ut i natten og stopper opp for øl på irsk pub. Hæ? Hva skjedde nå? Ok, dette var noe Arild ville. Nok om denne kvelden som ikke stoppet her.

 

Peposo
Peposo
Arild og Erik
Arild og Erik

 

Forrige

Deilig lun salat med bakte tomater, mozzarella, krutonger og honning

Italia, dag 2: Negroniens fødested

Neste

Legg igjen en kommentar