De beste kokosmakronene

Ok. har bakt kokosmakroner til jul, men har fire stk igjen mens dette innlegget skrives. Gudene vet hvor mange det er igjen når jeg trykker på «publiser».
Disse falt virkelig i smak her i huset og jeg blir nok nødt til å bake nye.

Jeg kommer rett fra Saint Martin i Karibia. Der smakte jeg en kokosmarkron på et fransk konditori i byen Marigot og vips ble jeg inspirert til å lage disse deilige kakene. Jeg hadde glemt hvor godt det smaker med kokosmakroner.

Det er veldig lett og du trenger tre ingredienser. Kokosmassen kan du godt bruke litt penger på for det er den som er hovedingrediensen. De billigste posene koster rundt 20 kroner, men betaler du 40-60 kr får du kokos som er mye mer smakfull. Jeg lover.

Konsistensen er myk, klissete og sprø på utsiden. Det er akkurat slik jeg vil ha dem. Her kommer oppskriften min:

Kokosmakroner

Ingredienser

  • 2 egg
  • 250 g revet kokos av god kvalitet
  • 175 g sukker

Slik gjør du

1

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn kokos.

2

Sett kjølig i en time. Form kokosmakroner og sett på bakeplate med papir.

3

Stek i ca 12-15 min på 175 grader.

4

Avkjøl på platen og så på rist.

5

Oppbevar i lufttett boks.

Forrige

Kylling Piccata med sprøtt skinn

And med lakris, beter og bringebær

Neste

4 kommentarer om “De beste kokosmakronene”

Legg igjen en kommentar