Kylling Piccata med sprøtt skinn

(Annonsesamarbeid med Lerstang)

Lerstang bruker soyafritt fôr til kyllingene sine som vokser opp i Vestfold. Jeg har brukt Lerstang i mange år, ja faktisk tror jeg at jeg har hatt dette samarbeidet i seks år. Det er det mange gode grunner til. Dyrevelferd er en av de aller viktigste årsakene for meg.

Dagens rett er en italiensk klassiker som ikke nødvendivis er en ekte italiensk rett: Kylling Piccata – kylling i syrlig smørsaus. Retten er nok mer en amerikansk-italiensk versjon og noen bruker til og med fløte i sausen. Jeg er purist og ingen fløte skal inn i denne sausen. En syrlig saus må få lov til å være syrlig. Det er det som gjør hele forskjellen, synes jeg.

Kyllingbrystene fra Lerstang deler jeg i to og banker forsiktig slik at de blir perfekt flate.
Jeg får meg ikke til å kaste det flotte kyllingskinnet når jeg får kylling med skinn på, så jeg har tilført retten et element av sprøtt kyllingskinn som egentlig ikke er med i den tradisjonelle retten, men alt blir bedre med sprøtt kyllingskinn, eller hva?

Jeg har brukt store kapers, rett og slett fordi det var det jeg hadde i huset. Men små kapers kan selvsagt brukes. Husk bare å skyll dem litt i kaldt vann for å bli kvitt litt av laken.

Noen bruker hvitløk i retten og det vil passe veldig godt. Jeg har valgt å ikke ha det denne gangen, men velger du å bruke det kan du legge noen fedd fersk hvitløk i pannen mens du steker kyllingen. Det gir god smak.

Hvitvinen i sausen er en vanlig tørr variant. Jeg har alltid en klunk fra en åpnet flaske eller kartong som jeg sparer til slike retter. Alkoholen koker bort, så du trenger ikke være bekymret for at man blir beruset av sausen. Vinen er bare med til å gi god smak og syrlighet til retten.

Kylling Piccata er en fin hverdagsrett, men også en rett som er fin å servere til gjester. Den er enkel å lage og den smaker bare så fantastisk.

Fikk du lyst til å lage retten? Oppskriften kommer her!

Kylling Piccata med sprøtt skinn

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2-3

Ingredienser

  • 2 kyllingbryst med skinn fra Lerstang
  • olje til steking
  • 1 dl hvetemel
  • salt og pepper
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 80 g smør
  • 1 sitron
  • bladpersille
  • kapers
  • småpotet

Slik gjør du

1

Riv forsiktig skinnet av kyllingene. Spre skinnet utover et stålbrett. Sett et brett på toppen slik at skinnet får press og ikke krøller seg. Sett i ovnen på 180 grader til det er sprøtt og gyllent. Det tar ca 10-15 min.

2

Kok småpotet.

3

Bruk en skarp kniv og skjær kyllingfiletene i to slik at du har to flater. Bank forsiktig med en kjøtthammer for å gjøre filetene jevnt flate.

4

Bland mel og salt og pepper og vend kyllingene.

5

Stek i panne med litt olje til de er gylne, men ikke helt gjennomstekte.

6

Skyll kapers. Grovhakk persille.

7

Ta ut filetene og hold dem varme på et fat med folie. I pannen tilsetter du en liten smørklatt. Hell på vinen og kok opp til væsken tykner litt. Tilsett resten av smøret, kapers og persille. Du kan smake til med litt sitron. Legg kyllingene tilbake i pannen slik at de blir stekt gjennom.

8

Legg over på et fat og hell smørsaus over. Pynt med mer persille og sitronskiver.

Forrige

Mitt liv som veganer – i fire dager

De beste kokosmakronene

Neste

Legg igjen en kommentar