Danske smørrebrød til inspirasjon

Jeg elsker danske smørrebrød, og det tror jeg jammen meg de fleste andre nordmenn også gjør.  Det kan i alle fall tyde på det når man ser instagram-bilder og Facebook-oppdateringer (især i måneden før jul) til venner og bekjente som besøker Danmark. Er det fordi vi selv har tradisjon med snitter og at dette er trygt og godt og man får en øl og en lille snaps på siden? En ting er i hvertall sikkert, og det er at jeg finner danske smørrebrød en million ganger mer spennende enn de norske snittene.

Jeg var nylig i Århus og spiste på forskjellige bra steder. Et smørrebrødsted som jeg vil trekke frem er  Langhoff & Juul. De lager moderne smørrebrød med vekt på øko, dyrevelferd, kvalitet og sunnhet når de komponerer skivene sine. Jeg smakte tre aldeles nydelige smørrebrød og ble inspirert til å lage et selv. Det er jo ikke vanskelig! Det blogger jeg om en annen dag.

Jeg pleier å lage klassiske smørrebrød hjemme med lun leverpostei, bacon og sjampinjong og noen med ribbenstek og rødkål. I København ligger det forresten også et par bra smørrebrødsteder jeg har testet ut. Almanak serverer moderne smørrebrød med sesongens råvarer og Øl og Brød serverer smørrebrød med øl- og akevittmeny.

L1110373
Okserullepølse med pickles, sopp og skvalderkål.
L1110368
Fantastisk lun leverpostei med rødkål.
L1110363
Sjekk tatoveringen hans og sjekk mønstert på fatet. Det er da vanvittig stilig med en kongelig dansk tatovering, eller hva? Jeg falt pladask!
L1110362
Potetsmørrebrød med cottage cheese. Sjekk ut min potetskive her.

 

På Langhoff & Juul i Århus baker de alt brød selv og lager all mat fra bunnen av. Stedet ligge i Guldsmedgade 30 i Århus.

L1110333
Koselig stemning i restauranten.
L1110335
Gammelt preg på nytt sted.

L1110339

L1110395

Til info:  Jeg har vært på tur til Århus med Visit Denmark. Alle utgifter er dekket av dem. Blogginnleggene jeg skriver fra denne turen mine er oppriktige tips og mine egne anbefalinger.
Forrige

Smoothie med tropisk smak

Svinefilet med ananas og chorizo

Neste

Legg igjen en kommentar