I dag åpner The Nighthawk Diner på Frogner

Det er på Frogner det skjer om dagen. Det har du sikkert hørt fra meg til det kjedsommelige. Det er helt forskjellige steder som har åpnet det siste halvåret. Det er så kult for oss som bor her og for de som tar turen over til min «Hood».

For et par uker siden skrev jeg om nyåpnede Å Kafé og Bar som ligger inne i Nasjonalbiblioteket. For et par måneder siden la jeg ut den ultimate Frogner-guiden.

Jan Vardøen under det legendariske bildet The Nighthawk av Edward Hopper. Her på The Nighthawk Diner på Frogner.

Nå er det nok et nytt tilskudd til denne guiden. I dag åpner nemlig The Nighthawk Diner.
Du kjenner nok til navnet, for det finnes en avdeling på Grünerløkka også. Det er Jan Vardøen som igjen er på ferde. Med et bra team i ryggen har han gjort om Kokkelørens lokale i krysset Bygdøy allé og Niels Juels gt på Frogner.

– Lokalet var tidligere et apotek, sier Jan Vardøen når jeg møter ham dagen før åpningen. Vanligvis pleier jeg å finne detaljer i interiøret slik det var i bygget tidligere. Jeg har sett bilder fra apoteket og tenkte at jeg skulle lage en slags Drugstore Diner. Men det var alt for gotisk og mørkt. Masse mørkt tre Jeg kunne ikke bruke det til noe, sier Jan.

The Nighthawk Diner er en typisk amerikansk diner. Alle møbler og detaljer er spesiallaget for stedet. Jan pleier å legge alt av fliser selv. Denne gang har han overlatt arbeidet til andre. Men han plukker ut alle detaljer selv. Med seg på laget har han Timon Page som er daglig leder. – Han skal ha 99% av æren for dette stedet, roser Jan. Kjetil Johnsen, Marthe Nossen og Pål Thonton er medeiere.

Med sans for detaljer. Alle mønster er håndmalte og belagt med bladgull.

Hvordan er det så å drive steder på Frogner etter å ha tatt for seg og åpnet en rekke steder på Grünerløkka?

– Frognerfolk er annerledes. De bruker mer penger på vin og de liker at det ofte er forandringer på menyen, sier Jan. Utrolig nok er det mest kvinner på kveldstid, mens det er mest forretningsfolk på dagtid. Jan Vardøen har flere steder på Frogner. Villa Paradiso går så det griner. Tanken om å skape et mini-Theatercaféen har lyktes. Det samme har Piccolo Paradiso i Bygdøy allé. Frogner Kino åpner forhåpentligvis i mai/juni. – Jeg trenger bare 500 brukte kinostoler fra 1926 først, ler Jan. Han har følere ute, og han lykkes nok i jakten innen deadline.

Han er en mann som har mange baller i luften. Han multitasker hele tiden. Han prater, ringer, tekster i et banka kjør. Det er slik man har overskudd til å åpne noe hele tiden.

– Villa Major (Villa Paradiso Majorstuen) åpner nå før jul og Oslo16 i januar. Det skal jeg drive. Så kommer Røverstaden som blir bar og restaurant i Stenersenmuseet, samt Club 7. Men de skal ikke jeg drive, kun filmsettet, sier Jan.

Jan har også åpnet Piccolo Paradiso i Pilestredet nylig. Alt kommer som bisetninger når han ramser opp. Han har så mye på trappene og så dårlig tid. Da må det bli bisetninger, og ikke fulle setninger.

Superduper Strawberry Milkshake. De har også alkoholholdige shakes, såkalte «Sin shakes» med disse smakene: Bourbon beast, Cuban cookie, Cherry Mexicow, Kalashni-cow
Milk shakes: Chocolate, Vanillia, Strawberry, Pistachio, Cookies & cream, Cherry chocolate.

The Nighthawk Diner er det som teller denne uken. Hva slags sted er det, spør jeg.

– Jeg håper det blir et sted for familier. Et sted der man kan komme litt ned, nyte hyggelig atmosfære og kose seg med mat. Jeg håper dette blir et sted der familier kan feire dager som bursdag eller andre store markeringer. The Nighthawk Diner er ikke bare et sted for barnefamilier.  Jeg vil det skal være et sted med stabilitet og ro. Et sted man kan høre musikk, dingle i baren og ta livet som det kommer.

Ribs og coleslaw. Klassiker.

Hva serverer de på The Nighthawk Diner? Klassisk dinermat som burger, ribs, kyllingvinger, Cæsar-salat, sandwicher og selvsagt ekte milkshake! Du får også Frogner IPA laget av Grünerløkka Brygghus.

Lokalet i kjelleren.

Foruten lokalet på gateplan har Jan og co. også innredet et lokale i kjelleren som man kan leie for bursdager og andre anledninger.
The Nighthawk Diner åpner i dag, 8. desember.

Forrige

Nå gikk boken i trykken!

Kjeks med kaffe og kakao

Neste

Legg igjen en kommentar