Kjeks med kaffe og kakao

Kjeks kan være så mangt. Nå bakes det pepperkaker over hele Norge, men i mitt hus foretrekker jeg tropiske vibber.

Jeg var i Honolulu på Hawaii i mars og der var jeg innom en helårs-julebutikk (!) og kjøpte både hula-hula-juletrepynt og kakeformer med tropiske mønster. Jeg er litt sånn. Jeg blir glad når jeg ser palmer og sol. Ikke så glad for ishålke og dryssende grantrær. Jeg skal ikke være helt julegrinch, altså. Jeg liker mye ved julen.

Søte ananas med smak av kaffe og kakao.

Mine julekaker blir i år litt annerledes enn pepperkakehjerter. Jeg har laget fargerike kjeks med kaffe og kakao. På Hawaii er det vanlig å bruke begge disse ingrediensene i matlaging. Ikke så rart med tanke på at de dyrker både kakao og kaffe på øyene.

En god kjeks med glasur passer til en kopp nytraktet kaffe. Det er min lille treat nå i desember. Kjeksen er ikke for søt, for jeg har faktisk litt flaksalt i deigen også. Dette gir en fin smak og fremhever både kaffe- og kakaosmaken.

Ananas og palmer til jul? Ja, jøss! De feirer jo jul på Hawaii også.

Du trenger ikke ha tropiske kakeformer for å lage disse kjeksene. Du kan bruke akkurat det du har, men tar du en titt i butikker som selger kakeutstyr vil du se at utvalget er enormt.

For å lage mine kaffe- og kakaokjeks trenger du dette:

200 g smør

200 g sukker

400 g mel

1 stort egg

1,5 ts kaffepulver fra Farmer’s Coffee.

2 ts kakao

1 lite dryss flaksalt

Bland sammen alle ingrediensene og form den til en fin deig. Pakk inn i plast og legg i kjøleskapet i en time. Da blir det lettere å kjevle ut deigen.

Kjevle ut deigen og bruk mer mel for at deigen ikke skal sette seg fast. Deigen er ganske porøs, så ikke kjevle ut for tynt. Stikk ut former og legg kakene på bakepapir. Stek i oven på 180 grader i ca 7 minutter. Avkjøl på rist.

Vent til kakene er helt avkjølt med å pynte dem. Du lager glasur ved å blande melis, konditorfarge og vann. Jeg har byttet ut vannet med 50% sitronsaft og 50% vann. Det gir god smak og friskhet til kakene. Lag glasuren fast nok slik at den ikke sklir ut.

Du kan gjøre glasuren mer holdbar og glinsete av å bytte ut vann med eggehviter.

Ha glasuren over i sprøyteposer og dekorer etter hjertets lyst. Må det være perfekt og vakkert? Nei, det må ikke det. Det er mine kaker et ypperlig eksempel på. Men de smaker godt!

La glasuren sette seg før du legger dem i lufttette bokser.

Server kakene med en god kopp nytraktet kaffe.

Les mer: Slik brygger du en perfekt kopp kaffe.

Palmesus på Frogner.

Til info: Dette er en del av et større samarbeid som jeg har med Farmer’s Coffee.

?bn=19809862;1x1inv=1;srctype=3;ord=[timestamp] - Cappuccino-panna cotta

Forrige

I dag åpner The Nighthawk Diner på Frogner

Tre deilige cocktails til julen

Neste

Legg igjen en kommentar