Baking / dessert

Crêpes på fransk manér

september 23, 2019

Pannekaker, eller crêpes som det heter på fransk, er de tynne, myke pannekakene som du kanskje aller helst forbinder med dessert. Du kan faktisk ha salt fyll i diss pannekakene også. Da heter de galettes og er laget med bokhvetemel.

Jeg gjør det ikke så avansert. Jeg lager en røre og den bruker jeg til både salte og søte pannekaker.

Jeg har tre (TRE!) pannekakepanner i skuffen. Hvorfor? Fordi jeg er vokst opp i et pannekakehjem der vi har kost oss med pannekaker til dessert. Aldri middag. For å lage de ekstra tynne pannekakene bør du ha egen panne med tynn kant. Dette for å klarer å lage de ekstra tynne pannekakene. Trenger jeg tre pannekakepanner? Så absolutt ikke, men det vet ikke familiemedlemmene mine som har gitt meg dette. Alle fra forskjelig kant av familien. De vet at jeg liker pannekaker, og da vil selvsagt alle bidra.

Det skal legges til at jeg er halvt dansk og tynne pannekaker er kanskje mer vanlig der enn i Norge. Det skal også legges til at jeg har 90% av familien på Island. Nok et pannekakeland. Min tante har jobbet som pannekakebaker på diverse hotell på øya.

Salt variant med skinke, ost og egg. Nam!

Mine pannekaker er superlette å lage. Jeg bruker stavmikser når jeg blander røren for da blir jeg kvitt alle melklumpene. Enkelt, kjapt og veldig lurt.

Jeg har laget en søt variant og en salt variant. Begge rettene har samme pannekakebase.

Fransk variant med melis og sitronsaft

De søte har et dryss med melis over samt sitronsaft ved servering. Dette er den franske måten å servere det på.

Slik får du det på gata i Paris. Det er supergodt synes jeg. Det er viktig at pannekakene stekes i ekte smør. Det må du ikke glemme.

Den salte versjonen er med god spekeskinke/skinke og revet gruyere, samt et egg på toppen. Fyllet legger du på når pannekakene er nesten ferdigstekte og så skrur du ned temperatuern til lav og legger lok over og seker til osten er smeltet og egget har satt seg.

Her er oppskrift på mine pannekaker

Crêpes på fransk manér

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredienser

 • 2 dl melk
 • 2 egg
 • 2 ss smeltet smør
 • 1 ts sukker
 • 1 liten klype salt
 • 2-3 dl hvetemel

Slik gjør du

1

Bland alt i en beholder. Bruk gjerne stavmikser.

2

Denne oppskriften gir ca 6 tynne pannekaker.

3

Varm en tynn panne. Smelt litt smør i pannen og hell på et tynt lag med røre og skrap av overflødig røre. Stek til pannekaken er gyllen, så snur du og steker videre.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar Odd september 26, 2019 at 5:13 pm

  2-3DL hvetemel, aldri laget pannekaker i mitt liv faktisk. Hvor bløt skal røra være? Helt rennende? Eller litt konsistens?

  Non-stick panne er vel enklest.

  • Svar helle september 28, 2019 at 11:45 am

   Røren skal være rennende, men det er så forskjell på om du bruker økologisk mel eller “vanlig”Det er også forskjell på om du bruker helmelk eller lettmelk. Derfor må du prøve deg frem. Rennende, men ikke som vann. Litt konsistens på røren, så spe med melent og gi deg når du synes det ser bra ut.. Det er enkelt å få til, så dette klarer du fint:) Non stick er fint.

  Legg igjen et svar

  %d bloggere liker dette: