Cola-ribbe med coleslaw og potetmos

Årets Tara Juledrøm er i salg og her finner du julestemningen! Jeg har bidratt med 5 alternative ribbeoppskrifter, og her får du en av dem:

Cola er full av krydder og sukker og egner seg ypperlig til ribbe-glaze. Sausen blir søt, krydret og god. Kanskje blir det også morsommere for barna å spise ribbe når det er cola i den?

Du trenger:

2 kg tynnribbe

1 ss salt

½ ss pepper

½ liter cola (må være ekte cola med

sukker)

skall og saft av 1 appelsin

3 hvitløksfedd

1 løk

1 stjerneanis

½ kanelstang

Til nøttesmøret:

200 g meierismør

Til potetmosen:

8 poteter (Beate eller annen fast type)

½ ts revet muskatnøtt

salt og pepper

2 dl melk

100 g smør

Til coleslawen:

2 gulrøtter

½ grønnkål

1 grønt eple

2 stilker selleri

ca. 6 ss majones

4 ss sitronsaft

salt og pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 130 grader. Krydre ribben med salt og pepper. Skjær en løk i store kløfter og legg det i bunnen av formen sammen med hvitløksfedd. Hell cola i bunnen av formen og tilsett saft og skall fra 1 appelsin. Tilsett stjerneanis og kanelstang. Legg ribben på toppen med svoren opp.

Settes i ovnen i en gryte med lokk eller en ildfast form med aluminiumsfolie over. Stek på 130 grader i 2 timer og 200 grader i en time og til slutt under grillen for sprø svor.

Sil av sausen og fjern overflødig fett som danner seg på toppen.

Kok inn til halvparten. Til slutt tilsetter du
½ dl nøttesmør.

Slik lager du nøttesmør: 200 g meie­rismør kokes i en kasserolle til det blir lysebrunt (ikke brent). La stå i fem minutter før du siler det i en finmasket sil eller et stykke tøy. Du skal ikke ha med bunnslammet og skummet.

Potetmos: Potetene skrelles og skjæres i store terninger. Kok i kaldt vann til de er møre. Sil av vannet og mos dem i en bolle sammen med muskatnøtt, salt og pepper. Varm melk i en kjele og smelt smør i melken. Spe på med smørmelken til du er fornøyd med konsistensen. Jo mer smørmelk, jo mykere konsistens.

Coleslaw: Strimle gulrøtter, grønnkål og eple og skjær sellerien i tynne skiver. Bland sammen med majones, smak til med sitron, salt og pepper.

Tara Juledrøm er i salg nå. Løp og kjøp!
Tara Juledrøm er i salg nå. Løp og kjøp!
Forrige

En perfekt bursdagsfeiring på Ylajali

Danskinspirert ribbe med brunede poteter

Neste

Legg igjen en kommentar