Cape Towns beste restaurant

Kjenner du til den følelsen når du får oppleve noe som egentlig er umulig? Slik var det for meg da jeg nylig var i Cape Town. Jeg hadde fått et tips fra kjøkkensjefen på Slottet i Oslo, Nicolai Lundsgaard om å spise på The Test Kitchen i bydelen Woodstock. Her hadde ikke jeg helt gjort forarbeidet mitt og sjekket hvilken restaurant det var snakk om, så jeg dro med en pressekollega fra Sverige, som var i Cape Town sammen med meg for å dekke Verdens største bartenderkonkurranse, World Class, som ble arrangert i byen den uken.

Vi tok en Über (dette taxisystemet fungerer i Cape Town også) ut til bydelen Woodstock og den nedlagte fabrikksområdet The Old Biscuit Mill, der The Test Kitchen holder til. Vi ankommer en halvtime før de åpner og slår ihjel litt tid i vinbutikken ved siden av. Mannen i butikken spør om vi skal spise på restauranten og vi svarer kjekt at det er meningen, ja. «Å, så dere har ikke bestilt?» spør han undrende. Nei, vi hadde jo ikke det. «Akkurat. Det neste ledige bordet der er april 2016», sier mannen i vinbutikken. Serr? «Men spør mannen som står utenfor restauranten om de har fått noen avbestillinger,» sier han og peker. Vi strener ut av butikken med store kameraer rundt halsen og presenterer oss. Hadde de bord til oss? Mannen tok noen telefoner og vendte seg smilende om til oss. «Ja, passer det om en halv time?»

Slik hadde det seg at jeg og Matz (kollegaen fra Sverige) fikk bord på restauranten som er på 28. plass på San Pellegrinolisten.

DSCF2934
Luke Dale-Roberts. Mannen bak The Test Kitchen. Han kom bort til bordet vårt og pratet med oss.

Les om da jeg var på restauranten som ligger på 1. plass på San Pellegrinolisten.

Nedenfor kan du se de fabelaktige rettene vi spiste til lunsj. Alle disse rettene + perfekt vinmeny kom på ca 600 norske kroner per pers. Det er jammen meg ikke dyrt. Maten er eksotisk, med et hint av asiatisk, og med herlige lokale råvarer, som i og for seg er eksotisk nok for en nordmann. Det er en deilig atmosfære i lokalet. Det er ikke jålete, ikke stivt – men veldig avslappet. Servicen er upåklagelig og vinvalget til rettene passer som hånd i hanske. Sør-Afrika er tross alt et land som produserer fantastiske viner. Tenker du å reise til Cape Town, bør du booke bord på The Test Kitchen. Restauranten ble kåret til Afrikas beste restaurant i 2014.

Da jeg besøkte restauranten var det vår i Sør-Afrika (ligger på andre siden av ekvator og har da motsatt sesong av hva vi har nå) og sesongproduktene er da annerledes enn de vi er vant til hjemme i Norge.

Til info: Jeg har betalt dette måltidet selv. Reise og opphold er dekket av World Class 2015 som en del av verdensmesterskapet i bartenderkunst, der jeg var invitert som presse for å dekke eventet. Denne restaurantopplevelsen er gjort på min fritid under dette oppholdet.

Forrige

Få med deg matmarkedet i Kødbyen

Honninghøst

Neste

Legg igjen en kommentar