Bondens marked, iskaffe og italiensk grillparty

I går opplevde jeg den perfekte lørdag og jeg må bare dele den med deg: Sen frokost, perfekt høstvær med de flotteste farger, Bondens Marked med sesongens herligheter, iskaffe på nabokaféen og grillparty hos den italienske delikatesseforretningen på Frogner. Alt dette i god tid før middag. Den middagen kommer jeg tilbake til, for den fortjener et eget blogginnlegg.

DSCF5344

I går besøkte Bondens Marked Majorstuen og Valkyrie Plass. Den ligger et kvarters gange fra der hvor vi bor. Vi har ikke vært her på en stund, så vi gledet oss til å fylle opp kjøleskapet med herlige varer. I går var også siste dag for Korsvold Gård, og det var viktig å sikre seg noen av sesongens siste økologiske grønnsaker. Rakfisken var kommet på markedet, og jeg fikk kjøpt en fin side. Erik liker ikke rakfisk, så denne skal jeg spare til jeg er alene hjemme en kveld. Det er alltid høytidsstund for meg når jeg spiser dette.

Les om min årlige rakfiskkveld her

Haugen Gardsmat var selvsagt på plass, og her fikk vi kjøpt favorittbaconet vårt og nydelig lam, samt hjort. Hos Heidal LP fikk vi elg og en fantastisk svineknoke fra utegående gris. Skal si vi gleder oss til alle disse fabelaktige måltidene.

Med posene stappet til randen av godsaker gikk vi så hjemover, via polet på Briskeby, for her har de Fevertree tonic! Min favoritt når det skal lages Gin & Tonic.

Høststemning
Høststemning

Vel nede på Frogner igjen, stopper vi innom vår nye nabo, BA53 og deres flotte kafé. Det har blitt fast rituale at vi går her hver lødag og bestiller hver vår affogato og en kanne kaffe. Affogato er iskrem med sterk espresso helt over. Og på BA53s kafé bruker de ekte vaniljesoftis fra Kulinaris. Den er utspekulert god og vi bare må ha den.

Affogato
Affogato

Men vi har mer på programmet. Vi skal til Andrea Bono i Niels Juels gate på grillparty! Andrea Bono har en italiensk delikatessebutikk som også tilbyr mat, vin og kaffe. Utenfor butikken grilles det italienske, kjøttfulle pølser og vi kjøper både det, litt vin og terter til senere. Erik sørger selvsagt for å kjøpe med seg herlig kjøttpålegg også. Det er så utrolig hyggelig å stikke innom spesialforretningene i nabolaget. Det er viktig å huske at de er der og ikke kjøpe alt man trenger på dølle supermarkeder. Her får du personlig service og varer som er nøye håndplukket. Det er mer enn man kan si om hyllemeterne på Coop rundt hjørnet.

Andrea Bono kommer med vin til oss.
Andrea Bono kommer med vin til oss.

Vi sitter utendørs med vin og pølse og koser oss glugg sammen en gjeng andre matglade gjester. Mange av dem er italienere og man glemmer et øyeblikk at man er i Oslo. Det er noe unorsk ved å se folk stå i kø inne i butikken med et glass vin i hånden mens man bestiller 8 skiver fennikelsalami og et stykke parmesan.

Ettermiddagen er over og vi går hjem for å forberede lørdagsmåltidet for kvelden. Det ble en middag laget utelukkende av varer fra Bondens Marked, men mer om det senere.

DSCF5447
Forrige

Gravlaks med sitronkrem

Pop-up på Vøienvolden gård

Neste

Legg igjen en kommentar