Blåpotetchips med dilldipp

Utrolig nok får du blåpotet i vanlig dagligvare. Det gjorde du ikke for noen få år siden, det kan jeg fortelle deg. Da var det et dagsprosjekt å få tak i disse små blå som kalles Blå Kongo.

Min lokale Coop Mega på Frogner har dem alltid. Jeg digger å lage chips av dem, for fargen er så sprek. Dessuten har jeg hørt at grønnsaker og frukt med farge er så sunt så sunt…

DSCF3093

Chips laget med blåpotet smaker supergodt med en enkel rømmedipp med dill. Jeg bruker Rørosrømme her, for den har en deilig kremet konsistens og syrlighet som gjør at du ikke trenger å tilsette så mange ingredienser i dippen.

Slik lager du blåpotetchips med dilldipp:

  1. Skjær blåpotet med skallet på i så tynne skiver som du klarer. Bruk da gjerne en mandolin eller siden på et rivjern.
  2. Varm en høy kjele med 1/2 liter solsikkeolje (evt 1 liter hvis du skal fritere mye). Oljen skal frese når du legger en skive blåpotet i.
  3. Så friterer du i omganger. Senk temperaturen litt. Er temperaturen for høy blr chipsene brent. Når de nesten er sprø tar du dem ut. Så friterer du mer. Til slutt tar du alle chipsene i gryten for å gjøre dem supercrisp. Ta dem ut og spre dem utover et kjøkkenpapir for at de skal renne av litt fett og holde seg sprø.
  4. Krydre med salt og kanskje litt grillkrydder. Det er godt.
  5. Lag rømmedipp av Rørosrømme, hakket dill og en klype salt. Dipp og vær glad!

Dette smaker godt sammen med en deilig sommerlig gin og tonic. Oppskrift her.

Chips og dipp!
Chips og dipp!
Forrige

Orientalsk gin og tonic

Tropisk sommerdrøm

Neste

Legg igjen en kommentar