Tropisk sommerdrøm

| |

Cocktailtrenden har tatt av for lengst og vi har vært igjennom en fase med klassiske cocktails.  – De tradisjonelle drinken må alltid ligge i bunn når man utvikler nye varianter, sier Tim Etherington-Judge, Global Reserve Ambassador for Bulleit Frontier Whiskey. Jeg møter ham under World Class Nordic som fant sted i Skottland for noen uker siden.

Tim (Foto: Helle Øder Valebrokk)
Tim Etherington-Judge (Foto: Helle Øder Valebrokk)
– Som bartender må du være forskjellige personligheter. Du må underholde kunden og sette deg selv i bakgrunnen. Du må være psykolog, lytte, trøste og gi råd. Folk vil fjerne seg fra en stresset hverdag, koble ut og slippe å ta valg. Det er da vi bartendere må trø til og finne den drinken som passer perfekt for personen på den andre siden av bardisken. – man må spørre: “Hva er favorittmaten din? Hvordan har dagen vært? Favorittfarge? Hvor søt drikker du teen din (en indikasjon på om han/hun liker søte drinker). Man må lese kunden og ha en åpen samtale. Man må lese personen idet den kommer inn av døren. – Ser han/hun trist ut? Ser det ut som om han/hun venter på noen eller kommer an/hun alene? –Folk kommer i utgangspunktet ikke inn i en bar for å drikke. De vil ha det gøy, møte folk, møte en potensiell kjæreste, ha en samtale og glemme livet utenfor bardøren, sier Tim.

Tim Etherington-Judge reiser verden rundt og trener opp bartendere. – I new York får du klassiske drinker, mens i London har de det gøy. Tim er selv britisk og hyller den britiske cocktailkulturen. – Ta en klassisk oppskrift og ha det gøy! Tim er veganer og jeg spør han om fatwashing av sprit. Jeg elsker nemlig baconinfused bourbon i en Old Fashioned, men dette driver ikke Tim med. – Som veganer kan du også fettvaske sprit. Men jeg bruker olivenolje eller kokosolje, sier Tim. Slik fettvasker man sprit og hvorfor.

Tim representerer altså Bulleit. Dette er et merke som lager Bourbon og Rye. Alle vet vel hva bourbon er (amerikasnke whisky laget på mais), mens Rye er laget på 95% rug. Den er perfekt å bruke i en Sazarac.

Trendy som Tim er, foreslår han å lage en cocktail av Bulleit Rye, eple, ananas og kokosvann, og det gjør jeg, jammen meg.

Tropisk sommerdrøm i en flaske
Tropisk sommerdrøm i en flaske

Slik lager du tropisk sommerdrøm

45 ml Bulleit Rye

65 ml friskpresset ananas og eplejuice (1 ananas + et grønt eple blendes og siles)

90 ml kvalitetskokosvann, gjerne fra René Voltaire.

Shake rye, juice, kokosvann og isbiter i en shaker. Hell over i et glass. Den vil skumme litt pga ananasen, og det blir litt som en pina colada. Den smaker fantastisk frisk og sommerlig.

Bulleit Rye og kokosvann.
Bulleit Rye og kokosvann.
Forrige

Blåpotetchips med dilldipp

Helaften på Heart Ibiza

Neste

Legg igjen en kommentar