Helaften på Heart Ibiza

Jeg har vært på Ibiza og spist på Heart Ibiza. Dette er kanskje den rareste og kuleste restaurantopplevelsen jeg har hatt noen gang. Bak denne opplevelsen står Albert og Ferran Adrià samt Cirque Du Soleil. Hvordan kan levende kunst og gastronomi kombineres? Det går veldig godt an. Tro du meg.

Man kan velge å oppleve terrassen og Street Food-konseptet eller du kan oppleve Supper Club. Street Food-opplegget foregår på taket på Heart-bygget som tilhører luksushotellet Grand Hotel Ibiza.

DSCF2333
Her finner du Heart på Grand Hotel Ibiza
DSCF2334
Velkomstkommitéen.
DSCF2341
Drama ved inngangen. Skuespillerne spiller sine roller.

Det er plass til 150 mennesker. 230 mennesker jobber der! Det er folk overalt og alle har sine roller. Noen er paparazzi-fotografer når du entrer bygget, noen klapper deg inn, andre gjør andre ting. Du går opp trappen og opp til taket. Her er det masse små boder og vogner der Adriá-brødrenes velkjente mat tilberedes.

DSCF2422
Street Food-bodene.
Sangriamarinert vannmelon.
Sangriamarinert vannmelon.

DSCF2420

Her får du et godt utvalg fingermat/tapas fra alle restaurantene i elBarri – Adriàbrødrenes eget restaurantstrøk i Barcelona. Du får de kjente olivenene med flytende kjerne fra Bodega 1900, sangriavannmelonen fra Tickets, ceviche fra Pakta, taco fra Nino Viejo og østers fra Hoja Santa. Dette er bare noen av mange retter du får servert mens du sitter på taket.

DSCF2380
Baren.
DSCF2424
Østers, anyone?
L1210352
Badekar med havfrue og østers…

I midten av lokalet er det en stor bar hvor du kan kjøpe drikke. Fra vognene og skurene, sykkelkurvene og badekaret med havfrue i, serveres maten. Du kan bare sitte ned, slappe av, drikke og nyte de herlige munnfullene som kommer din vei.

DSCF2356
Øl-mannen.
DSCF2360
 Ricardo Acquista og Rafa Zafra. Begge har jobbet på elBulli.
DSCF2358
Vannmelonvognen.
DSCF2365
Fantastisk spekeskinke.
DSCF2366
Damen på stylter.

Show

Det foregår mye rart mens man sitter der. Plutselig skjer det et ran. Så kommer en dame i lang paljettkjole svinsenes forbi. En tryllekunstner tryller frem en ølflaske fra ingenstedsfra, styltedamen observerer deg fra langt der oppe og musikken dundrer over anlegget. Det er gøy, det er kreativt og det er en opplevelse som jeg aldri har hatt før. Prisen for dette er 80 euro uten drikke.

DSCF2382
Bar-damen.
DSCF2381
Fantastisk stemning på taket.

The Supper Club koster 150 euro uten drikke. Det er mye opplevelse for pengene. Men du kan ikke oppleve begge konseptene på en kveld.

DSCF2367
Snaks på Adrià-vis.
DSCF2370
Herlig kjøtt til tacos.
DSCF2377
Deilig, spansk skinke.

DSCF2372

Som Ferran Adrià selv sa det da jeg møtte ham denne kvelden: – Dette er det mest komplekse konseptet som finnes. Ingen steder i verden finnes et slikt konsept. Det vil ikke ha den somme magiske følelsen uten at alle elementene er tilstede.

Jeg og Ferran Adrià.
Jeg og Ferran Adrià. Foto: Stian Vasvik, ProBeer. Mer om da jeg møtte Ferran Adrià her.
DSCF2391
Mer mat i artige presntasjoner.
DSCF2397
Ananasspyd med krydder. Deilig, friskt i sommervarmen.
DSCF2409
Tacotime!
DSCF2408
De små bodene der Street Fooden kommer ut fra er så fantastisk fine.
DSCF2406
Maten tilberedes.
DSCF2405
Ceviche.

Kjøkkensjef på Heart Ibiza, Rafa Rafra har tidligere vært kjøkkensjef på elBulli. Han er med andre ord kjent med Adrià-brødrenes galskap. For dette er galskap.

L1210368
Rafa Zafra snakker med sin gamle sjef Ferran Adrià. Ricardo Acquista (også fra elBulli) (bak Ferran) styrer kjøkkenet når Rafa ikke er der.

Så går vi i kjelleren

Man går ned i et stort lokale forbi kjøkkenet til The Supper Club. Hele lokalet er på 3000 kvm.

L1210373
Damene som synger fantastiske coverlåter.

The Supper Club er et show-konsept. De som i utgangspunktet ikke liker middag med show og føler at det kan bli litt mye Waldemars salonger eller Kielfergen over dette, har ikke noe å frykte. Dette er show i verdensklassen. Artistene fra Cirque de Soleil er formidable kunstnere og de er der for en grunn. Rettene serveres på nøye tidspunkter. Kunsten skal utfylle måltidet og forsterke den gastronomiske opplevelsen.

L1210364
Kokkene får den siste briefen før servering.

L1210358

Man kommer inn i rommet, som er dunkelt. En fantastisk jentegruppe står på en av scenene og synger coverlåter i fantastiske versjoner. Man slapper av og faller til ro i de behagelige fløyelsstolene. Så forvandles de mørke veggene til lysshow. Vi er i gang!

L1210369
The Supper Club.

Damen i lang, rød paljettkjole svinser rundt med cocktailglass i hånden og begynner å bli høylytt og småfull. Hele hennes story er selvsagt en del av showet.

Nå skal det spises!
Nå skal det spises!

Vi får en herlig avocado-gazpacho som er deilig avkjølende. Denne får du også på Hoja Santa i Barcelona.L1210378

Skal det være en rose?

Så kommer roseselgerne inn. Hvis du har vært på fortausrestaurant i Syden kjenner du til roseselgerne som popper frem fra intet og gir en rød rose til kvinnen ved bordet for å presse mannen for penger. Kjøper du ikke rosen setter du din elskede i dårlig lys.

Rome med gelé
Rose med gelé
Roseselgerne kommer
Roseselgerne kommer
Lukter om ei rose. Smaker som ei rose.
Lukter om ei rose. Smaker som ei rose.

Her får alle en rose, men du skal ikke spise den. På toppen av rosen ligger en klatt rosegelé. Da skjer det noe på scenen. En danser fra Cirque de Soleil svinger flamenco-skjørtet og veggen fylles av roser. Det interaktive lysshowet gjør at du flere at rosegeléen smaker intens.

Det lukter og smaker ekstra mye rose når danserne kommer på scenen.
Det lukter og smaker ekstra mye rose når danserne kommer på scenen.

Kelnerne kommer inn med gullfargede skinker. På toppen ligger tynne skiver av biffkjøtt servert med ”black tea butter”. Det brukes ord som ”meat ” og ”butter” i sangen som fremføres, og det er garantert ikke ubevisst. Inn kommer også en stor, hvit skål formet som et menneskehjerte. Her ligger det som åpenbart er tartar. Den serveres med tynne kjeks og stracciatellaost. Men er det en tartar slik vi kjenner den? Fordi det synges om kjøtt fra scenen tror hjernen din at du spiser kjøtt. Det gjør du ikke. Dette er tomatkjøtt med samme konsistens som en deilig tartar laget på oksekjøtt. Det er genialt. Trapesartist ligger i glassboble og åler seg grasiøst ut den. Skal si disse artistene har kroppskontroll.

Gullskinker.
Gullskinker.
L1210405
Kjøtt på gullskinker
Tartar? Nei, det er tomat.
Tartar? Nei, det er tomat.
L1210412
Trapesartist i glasskule.

Kongen av krabbe

Vi skal over til havet og etter derfra. En tyrkisk danser (de som svinger på hatten og har store hvite kapper som ser ut som kjegler når de snurrer) ikledd lysende tentakler svinger på seg. Han ser ut som en brannmanet som danser i havet.

L1210415
Kongekrabben kommer inn.
L1210423
Herlig krabbesalat.
L1210421
Melon og kumquat.

Så kommer kelnerne inn i marsjfart og serverer fat med sølvfargede klør på. Det er Kongekrabbesalat med yuzumajones. Denne servers med melonserviche med kumquat på toppen. Vi har kun en pinsett å spise med og det blir en heller småerotisk opplevelse å få i seg denne herlige sjømatretten. Det hele forsterkes av en frekk versjon av Britney Spears versjon ”Toxic”.

Så får vi litt cabaret mellom de salte og de søte rettene. Vi er tross alt på ”Dinner with a Show”.

L1210414
Dame går opp ned i taket.
L1210413
Mann har sykkelsshow.

Så blir det taco og trapes

Herlig langkokt kjøtt laget på svineribbe i en adobosaus servert med tacolefser som kommer i en takeaway-boks. Vi er på nattmaten. Det er dirty og grisete. Det er mørkt.

Trapes.
Trapes.
L1210429
Taco til trapesen.
L1210434
Sweet carousel starter. Kelnerne kommer inn med de forbudte kakene.

Neste post er ”Sweet Carrousel”. Første rett ut er traller med gullbur. Inne i burene står etasjekaker i gull. Kelnerne stopper opp foran deg og ber deg stjele en sjokoladekule fra kaken. Det er forbudt og det er deilig. På scenen spilles Sade og det foregår et slags strippeshow med en dame i undertøy som sensuelt åler av seg klærne. Alt er akkurat innafor.

"Ta en sjokoladeule fra den forbudte gullkaken"
«Ta en sjokoladeule fra den forbudte gullkaken»

L1210433

Godt og goth
Så skifter stilen helt og vi får et gothshow mens det servers isostekaker, sorbet, vaniljepuff, sablée med grønn te, mango og pasjonsfrukt og sjokoladeis. Sigarkassene kommer frem og vi tilbys deilige ”sigarer” fylt med sjokolade og vanilje og en smak av appelsin i gloen på tuppen. Popcorndamen server store sukkerspinnkuler med smak av popcorn og en mann serverer store lollipops. Mezcal- og tequilainfuserte epleskiver kikker skikkelig inn som en boozy avslutning. Dette er gøy. Det er skikkelig gøy.

L1210442

Så går vi over på barokkmusikk og mer underholdning mens hele staben kommer på rad og rekke og alt eksploderer i et dj-party på dansegulvet. Alle hiver seg inn i dansen og festen er i gang.

L1210425
Liksom-dj før den virkelige dj’en kommer.
L1210451
Alle ansatte ut på gulvet.
IMG_1922
Klokken er 01.30 og festen kan begynne.
IMG_1915
En siste dessert fra the Sweet Carrousel

IMG_1924

Til info: Jeg var invitert av Estrella Damm og Haugen-gruppen. Jeg har ingen kommersielt samarbeid med dem.

Forrige

Tropisk sommerdrøm

Anyone for Tea Tonic?

Neste

Legg igjen en kommentar