Anyone for Tea Tonic?

Det store denne sommeren er gin & tonic smaksatt med te. Det smaker så utrolig godt og du kan bruke akkurat den smaken du selv ønsker. 

Jørgen Dons på Oslo Ginfestival.
Jørgen Dons på Oslo Ginfestival. Slik lager du gin og tonic med fruktisbiter.

Oslo Ginfestival var en supersuksess og her møtte jeg mange av mine gode venner i barbransjen. En av disse er Jørgen Dons, World Class Nordic Winner 2015. Dette er verdens mest prestisjefulle bartenderkonkurranse.

Les om årets norske vinner, Antonio som skal representere Norge i Miami senere i år.

DSCF2595
Teklypen trekker i ginen.

Tepose-trikset er altså årets store dille når det kommer til gt’n. Jørgen har med seg en boks hjemmeblandet te. Dn består av tørket bringebær, rooibos-te, tørket appelsinskall einebær og tørket hibiskusblomst. Han har deltat på Tanqueray10 Tea Lab sammen med en av de beste botanikere i Tyskland.

Slik lager du en Tea Tonic:

50 cl gin, og da gjerne Tanqueray10

1 tepose eller en teklype med din favoritt-te

La dette tekke i 30-40 sekunder.

Hell på 10 cl tonic og masse isbiter.

Anyone for Tea Tonic?
Anyone for Tea Tonic?

Alkohol tar til seg smak fem ganger hurtigere enn varmt vann, så en tepose eller en teklype skal ikke ligge i ginen mer enn 30-40 sekunder. Han anbefaler å bruke en te som heter Earl Grey Cream som inneholder vanilje og appelsin hvis man skal gå for posete. Ellers kan jeg anbefale å gå en tur på Røtter eller annen helsekostbutikk og plukke med en pakke med te fra Pukka, Clipper eller Yogi. Her finner du masse spennende smaker.

På Highbury i Oslo serverer de deilige Tea Tonics.
På Highbury i Oslo serverer de deilige Tea Tonics.
Forrige

Helaften på Heart Ibiza

Grillet spareribs med chilikaramell

Neste

Legg igjen en kommentar