Orientalsk gin og tonic

| |

Alle gin har sine krydderblandinger og forutsetningen for at en gin skal kalles gin er at den er destillert på eienbær. Den norske Harahorn har bl.a rabarbra, blåbær og tang som smaksnoter. Vor har islandske fjellurter. Tanqueray 10 har masse sitrustoner osv.

En utrolig spennende gin som jeg har forelsket meg helt i er OPIHR Oriental Spices Gin. Ginen er laget av Englands eldste destilleri og er smaksatt med håndplukkede urter og planter som koriander fra Marokko, spisskummin fra Tyrkia, svart Tellicherry-pepper og kardemomme fra Kerela i India og cubeb-pepper fra Indonesia.

De forteller en historie om The Spice Route på sin hjemmeside: I Venezia hentet man einebær og i Spania ble det plukket appelsiner til ginen før man satte nesen mot England og destilleriet.

Les om da jeg var på kryddertur i Kerela her.

Chili og ingefær.
Chili og ingefær.

Jeg digger den som sagt og synes især smaken av kardemomme er fremtredende. Jeg elsker den med en skive ingefær og rød chili i. Ps: Opihr Oriental Spices Gin får du også i tax-free-avdelingen på Gardermoen. Også hjemkomst (399 kr for en liter).

Slik lager du en orientalsk gin & tonic

4 cl  Ophir Oriental Spiced Gin

masse isbiter, gjerne store iskuler

10 cl Fever-Tree tonic

1 skive frisk ingefær

1 skive rød chili.

Bland i baljeglass og nyt den deilige smaken av krydder.

Jeg elsker den kule flasken.
Jeg elsker den kule flasken.
Forrige

Nå kommer den blå vinen! Men er dette bare kødd?

Blåpotetchips med dilldipp

Neste

Legg igjen en kommentar