Nå kommer den blå vinen! Men er dette bare kødd?

Ja, nå skjer det rare ting i verden. Storbritannia melder seg ut av Eu, Donald trump kan ende opp som president i USA. Av og til overgår virkeligheten fantasien, akkurat som da Mette-Marit ble kronprinsesse av Norge. Som om ikke dette var nok, lanseres i disse dager en blå vin.

Livstrette ungdommer. Perfekt for en hip kampanje.
Livstrette ungdommer. Perfekt for en hip alko-kampanje. Foto: Gïk.

Men jeg vet ikke om prosjektet er fake eller ekte. Markedsføringen er så proft lagt opp med de riktige hipsteraktige folka som poser i solnedgang med et glass Gïk (som merket på den blå vinen heter) i hånden mens de ler og noen spiller gitar.Det kan nesten virke som om de gjør narr av hele softdrink/øl/vin/sprit-industrien med å lage klisjéen av klisjéen. Det virker rett og slett som om disse folka har skapt en ny form for ironi. Ironien er jo egentlig død med dagens ungdom  (vi på 40+ har ikke fått med oss det). Grunnen til at jeg er usikker på om dette er seriøst ment er det flere grunner til:

1. De har hentet druer fra Spania, Australia og Frankrike + at de ser etter andre steder å hente druene fra. Australia har vinhøst på våren i Europa. Selvsagt kan det være at druene presses i Australia og så transporteres til Spania, der vinen lages, men det virker usannsynlig.

2. Vinen er søt. Det er vel det siste noen ønsker å drikke. Og attpåtil når vinen er knall blå. Målgruppen sies også å være fra 18-70 år…
Den er ikke søtet med vanlig sukker, men søtningsstoff.

Man tager en hipster...
Man tager en hipster… Foto: Gïk.

3. Vinprodusentene mener at du kan drikke vinen til Sushi, Nachos med guacamole eller Tzatziki sauce. Pasta carbonara. Smoked salmon. Dette synes jeg er humor og garantert et hån mot den vanlige food pairing-anbefalingen du får fra vinprodusenter. Her får du hummer og kanari, for å si det sånn.

Gïk er laget av unge, kreative folk som har jobbet tett med matindustrien og tekniske institutter, ifølge pressemeldingen. Vinen er laget på både hvite og røde druer. De tilsetter et pigment fra de røde drueskallen som heter Anthocyanin. Dette gir blåfargen som er så unik for produktet.  De tilsetter også et økologisk pigment som heter Índigotine.

mineral-1800px
Foto: Gïk.

Fra pressemeldingen deres vil jeg gjengi dette avsnittet ordrett. Det er utrolig morsomt:

Tasting notes

I. Visual

Indigo blue colour. WTF.

II. Aromatic

Easy and fresh wine scent. Notes that evoke ripe fruit.

III. Taste

Slightly acid, with a sudden cheerful, sweet burst.

Dessuten anbefaler de denne musikken til vinen:

Alt J – Left Hand Free (Lido Remix)

Hayden James – There’s Something About You

Minus the Bear – Pachuca Sunrise

RL Grime, What So Not – Tell Me

James Blake – Stop What You’re Doing

Fryars – Cool Like Me

Men en ting er sikkert! Kommer jeg over Gïk, kommer jeg til å teste et glass, bare for å ha gjort det. Bare innrøm det, du også. Og da er vel kampanjen en suksess da?

Jeg elsker disse bildene fra kampanjen.
Jeg elsker disse bildene fra kampanjen. Det må da være ironi? Foto: Gïk.

 

Kategorier Ukategorisert
Forrige

Sommerens vinfavoritter

Orientalsk gin og tonic

Neste

Legg igjen en kommentar