Asia – midt i Oslo

thaimaniI Osterhaugsgt 8, midt i Oslo, ligger en fantastisk inspirerende butikk. Den heter Asian Food Market og selger varer fra hele Asia. Skal du f.eks lage en thairett fra Terje Ommundsens bok, «Thaimani» trenger du varer fra denne butikken.

Trenger du noe til en kinesisk rett? Japanske nudler, and til peking duck? Soft shell crabs? De har det hos Asian Food Market.

Det som tiltaler meg mest er den hjelpsomme betjeningen, de oversiktelige hyllene, utvalget som er helt eventyrlig, og ikke minst at det er rent og pent.
Nedenfor finner du en bildespesial med litt av utvalget hos min lille perle av en butikk. Håper du blir inspirert nok til å ta turen ned i byen.
Ikke vær redd for å spørre om hjelp. Det vil du nok trenge, for her er det mange varer du helt sikkert aldri har sett før.
Kjøp noe spennende med deg og lag noe eksotisk til middag. Jeg kjøpte med meg masse, og du vil nok få se flere spennende oppskrifter på bloggen i uken som kommer.

asianfoodmarket14
Serviser, kniver, bambusdampere. De har mye spennende. En stor, dobbel bambusdamper (en slik jeg brukte forleden dag på bloggen) koster 115 kr. Skåler med mønster koster 79 kr per kasse med 4 stk. Herlig!

 

asianfoodmarket112
Fersk grønnpepper, ung ingefær, sitrongress til ingen penger, bananblader til å pakke fisk inn i og etterpå dampe, en million sorter soyasaus. Kinesisk rock sugar: En blanding av sukker og honning.

 

asianfoodmarket102
Sushitang, frosne skalldyr som f.eks shoft shell-krabber, and (95 kr for en hel!), sauser og krydderblandinger i massevis.

 

asianfoodmarket122
Cassava, Kjempestor stjerneanispose til 10 kr, te i alle farger. Smilende i kassen sitter Phuc, som er veldig behjelpelig med å guide deg gjennom jungelen av spennende og nye matvarer.

 

asianfoodmarket132
Dragefrukter, hylle på hylle med soyasaus, babybananer, wonton.

 

71r40eyy
Juicer med eksotisk smak, sauser, ferske nudler, nøtter og krydder.

 

asianfoodmarket32
Ungkokos-saft er noe av det sunneste som finnes, sies det. Her får du kjøpt hele ungnøtta,  18 stk vaktelegg for 50 kr (samme pakke selges mange steder i byen, og da til dobbel pris..), Tørket fisk, lotusfrukt, rekepaste og kjærlighetsfrukt.

 

asianfoodmarket42
Tarorot, sukkerrør, sopp i alle former, søtpotet, cassava, kokosnøtter og oljer.

 

asianfoodmarket52
Sopp, urter, chili, grønnsaker. Kjøleskapene bugner av friske urter til meget gunstig pris. Her får du fantastisk koriander med røttene på, og det er jo der den beste smaken ligger.

 

asianfoodmarket62
Sorte bønner, kinesisk sjalottløk (liten og søt), daikon, sylfersk ingefær og bittermelon.

 

asianfoodmarket72
Jeg pleier å kjøpe de flotte orkideene hver gang jeg er der. De er fine å pynte bordet med når du serverer asiatisk mat. Bananbladene kan også brukes til det.

 

asianfoodmarket82
Snaks og sauser, nudler og annet gøy.

 

asianfoodmarket92
Tørkede sopp er fantastisk å bruke til kraft, rispapir passer til å pakke inn vietnamesiske vårruller (de som er rå), chili, pekingand-saus og masse, masse mer.

Nå håper jeg du er inspirert nok til å ta deg en tur innom Asian Food Market. Jeg går der jevnlig og kan anbefale butikken på det varmeste.
Stikk innom bloggen min de nærmeste dagene for retter laget fra varene jeg har kjøpt her.

Asian Food Marked finner du også på Facebook.

Forrige

Svinerull med aprikoser og blodappelsin

Innbakt hverdagsomlett med gresk salat

Neste

2 kommentarer om “Asia – midt i Oslo”

Legg igjen en kommentar