Innbakt hverdagsomlett med gresk salat

2 viktige ting ved å lage en så enkel middagrett: kvalitetsegg og kvalitetspølser.  Da velger jeg gode og store egg fra frittgående høner, eller økologiske egg. Pølsene velger jeg ut fra kjøttinnhold og hvilke tilsetningsstoffer de inneholder. Jeg velger helst pølser fra A. Idsøe, for de har et deilig utvalg pølsetyper og kjøttprosenten er over 90%. dessuten brukes minimalt med stivelse i form av karbohydrater. En mettende og ren pølse, med andre ord.
img_74702
Pølsene fra A. Idsøe får du nesten over alt nå, enten i vakumpakke eller i løsvekt. Butifarra-pølse er en katalansk pølse som ofte kommer i kveil.
img_74712
Stek pølsebiter (skjær dem gjerne på skrått) i en panne med bittelitt olje. De skal bare ha litt farge. Tilsett en halv finhakket løk og mykne den. Dette er fyllet  til omletten.

 

I en smurt ildfast form legger du en plate butterdeig som du kjevler ut tynt. Forstek den til butterdeigen er sprø.
I en bolle pisker du 6 egg (dette er middag til 3-4 personer) og tilsetter 1/2 dl melk eller fløte. Salt og pepre. Legg pølsebitene og løken på toppen av den forstekte butterdeigen og helle eggeblandingen over. legg litt ost på toppen hvis du vil.

 

Kjevl ut to plater butterdeig og legg den over eggeblandingen. Stek i ovnen ved 180 g til deigen er sprø. Stikk en kniv igjenom for å se om omletten er stivnet. Det er fint om den er litt renende i midten for den fortsetter å koke under lokket mens den hviler. Ta den ut og la den hvile litt.

 

Kjøp kvalitetsfeta fra grønnsaksbutikker (i løsvekt eller i pakke).

 

Slik lager du en god gresk salat: Skjær store biter av agurken. Jeg liker å skrelle av det bitre skallet og la det søte kjøttet få være stjernen. Du trenger paprika, tomater (kjøp små og søte tomater) og tørket oregano. Bruk masse! Jeg bruker også spinatblader for jeg liker den kraftige grønt-smaken på dem. Riv biter av fetaosten og legg på. Det smaker også godt med oliven i salaten, men det hadde jeg ikke i hus denne dagen. Salt, pepre og hell god olivenolje over og press frisk sitronsaft.

 

Omlettpaien er ferdig. Krisp utenpå og myk og deilig inni. Ser litt ut som Batman-vinger egentlig…

 

Hverdagsmat klar tl servering.

 

 

Forrige

Asia – midt i Oslo

Saftig sjokoladekake med chiliglasur og karameliserte nøtter

Neste

Legg igjen en kommentar