Svinerull med aprikoser og blodappelsin

Er dette retten du lager til lørdagskosen i dag? Jeg håper det!
Det er blodappelsiner og aprikoser å få i grønnsaksbutikkene nå, og det må man benytte seg av.

Retten jeg har laget er svinerull fylt med pinjekjerner, bladpersille og fetaost i en deilig blodappelsinsaus med ferske aprikoser. Potetmos som tilbehør gjør retten til en hit! Frister det? Ja, da kan du bla deg nedover og se hvordan jeg har laget den.

Aprikoser og blodappelsin. Herre min hatt så flotte råvarer! Januar er jo ikke så verst når det gjelder spennende råvarer, bare du kommer deg ut av super’n og inn i de fristende grønnsaksbutikkene rundt om i byene.


Jeg bruker ytrefilet av svin som jeg banker flate med en kjøtthammer. Skivene skal være syltynne, ellers klarer du ikke å rulle hver og en av dem.

Rist en neve pinjekjerner med litt flaksalt i en varm panne. Pass på at de ikke brenner seg.

 

Etter at svinefiletene er banket flate kan du fylle dem med fetaost, hakket bladpersille (og hakket mynte hvis du vil) og legge på noen pinjekjerner. Pepre på toppen. Du trenger ikke salt, for fetaosten er salt. Rull opp og bind med hyssing så rullene holder formen.
Ferdigrullede rock’n roll-ruller klare til steking. Salt og pepre overflaten.

 

Stek rullene i smør og olje. De skal 15 minutter i ovnen på 180 grader etter at de er brunet i pannen. Dette for at de skal bli fine og saftige. Steker du dem helt ferdig i pannen, er det fare for at kjøttet blir tørt.
Aprikosene deler du i to. Beregn 2-3 hele aprikoser per pers. Du kan bruke tørkede aprikoser, men husk at de er mye søtere enn friske, så da vil du trenge litt sitronsaft for å balansere sødmen.
Press saften av to blodappelsiner. Grunnen til at jeg bruker blodappelsiner er fordi smaken er mye dypere og rundere. De er ikke så syrlige som vanlige appelsiner.
I en panne heller du i 4 ss nøytral olje. Finhakk 4 sjalottløk og 4 fedd fersk hvitløk. Mykne i oljen. Må ikke brenne, så temperaturen må ikke være for høy. Så heller du over 1 dl søt sherry eller marsala (italiensk hetvin).
La alkoholen dampe av og tilsett appelsinsaften og aprikosene.
La aprikosene trekke i sausen. Tilsett et par skjeer honning for søtning. Sausen skal være søtlig, men med syrlig preg. Når sausen har kokt inn og blitt litt tykkere tilsetter du 3 toppede spiseskjeer meierismør. Rør forsiktig inn slik at aprikosene ikke går fullstendig i oppløsning. Strø pinjekjerner over retten hvis du har flere igjen.

 

Ta rullene ut av ovnen, klipp av hyssingen og rull dem i sausen før servering. Hakk bladpersille og strø over retten. Server med ris, bulgur – eller potetmos, slik jeg gjorde.

 

Forrige

Verdt å stå i kø for

Asia – midt i Oslo

Neste

Legg igjen en kommentar