tilbehør

Arganolje

april 26, 2011
arganolje

arganolje

Arganolje kommer fra nøttene på argentreet. Jeg skal ikke fortelle deg helt hvordan oljen ender opp som spiselig olje for mennesker, men det er en komplisert prosess som inkluderer geiter. Argantreet vokser kun i Marokko.

Oljen er en fin kilde til vitamin E og inneholder gode fettsyrer samt antioksidanter.
Oljen er ofte brukt i kosmetikk og er kanskje den mest trendy oljen på markedet om dagen. Men det gjelder nok til skjønnhetsbruk (olje i håret etc…)
Selv bruker jeg oljen i mat. Den har en lett brent nøttesmak som er super i salater. Den må ikke varmebehandles.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

  • Svar Anonymous juli 19, 2011 at 1:40 pm

    hei.hvor får en kjøpt denne arganoljen

  • Svar Anonymous juli 19, 2011 at 3:35 pm

    Arganolje kan kjøpes i helsekostforretninger og arabiske butikker.

  • Legg inn en kommentar

    %d bloggere liker dette: