Andebryst med bulgur og en spennende mangosalat

eg elsker and! Nå har våren begynt å vise seg, og da synes jeg det er godt med lettere retter. Denne anderetten er både eksotisk og lettere.
Slik gjør du:

85.jpg

Skjær striper i fettet på brystet. Gni kjøttet og fettet inn med en blanding av 1 ts spisskummin, 1 ts salt, 1 ts pepper. Stek brystet med fettsiden ned. Du vil se at brystet vil gi fra seg masse fett i pannen. Ta vare på dette fettet til senere.
Etter at brystet har stekt 5 minutter med fettsiden ned, snur du det og steker brystet i 5 minutter. Sett på ovnen på 220 grader og stek brystet til du har oppnåd en fin og rosa kjerne. Kjenn med en finger som du presser not midten på kjøttet for å avgjøre om kjøttet er medium fast. La kjøttet hvile i en halv time før du skjærer det opp i tynne skiver.

Bulgur:
Kok bulgur i vann tilsatt litt salt, 2 sjalottløk som er myknet i panne, 5 finhakkede tørkede aprikoser og litt presset hvitløk etter smak. Når vannet er kokt inn og bulguren er myk, tilsetter du finkakkede mandler som er ristet i pannen. Hell over andefettet og bland godt. Anrett andeskivene på toppen, dryss over korianderblader og litt god olivenolje.

Mangosalat:
En god og moden mango skjæres i biter. Skjær en chili etter smak, i skiver. Bland i en bolle sammen spinatblader og frisk koriander. Lag en dressing av honning, limesaft og olivenolje og ha over salaten.

864

Forrige

Sukker- og kaffeskrubb

Nytt opplag i salg fom fredag

Neste

Legg igjen en kommentar