42 000 kr for en cocktail? Ja, og du får den i Oslo

Adrian Michalcik er Director of Mixology på baren Pier 42 i Oslo. I 2022 vant han tittlen Global Bartender of the Year da han deltok i World Class Global Finals i Sydney. Aldri før har en bartender fra Norge vunnet tittelen.
Det har vært et travelt år for Adrian og han har reist verden rundt pga sin posisjon som verdens beste bartender.

Adrian Michalcik. Foto: Pier 42

Nå lanserer han og teamet på Pier 42 en helt ny cocktailmeny inspirert av kunst- og kulturforbindelser mellom Norge og USA. Taken er å gjenspeile historien Amerikalinjen (hotellet der du finner cocktailbaren Pier 42) bærer på. Hotellet fungerte tidligere som hovedkvarteret for den transatlantiske linjen “Amerikalinjen” som åpnet dørene for 100 år siden. I dag huser den ikoniske bygningen boutiquehotell og cocktailbaren Pier 42.

Menyen som springer fra Edvard Munchs «Skrik» til Frank Sinatras «New York, New York» viser Pier 42
drømmene og mulighetene over dammen:
– Vårt oppdrag i dette prosjektet har vært å flytte grensene for kreativitet og historiefortelling. Oppdage nye smaker, teksturer, innovative måter å servere på og skape følelser knyttet til minneverdige opplevelser for våre gjester.
Adrian Michalcik og mixologiteamet hans har laget et utvalg av 10 signaturcocktailer inkludert en signatur Amerikalinjen-cocktail og en eksklusiv cocktail som inkluderer en investering i gull.

Drinken American Eagle koster 42 000 norske kroner. Den består av Macallan M, lønnesirup, Angostura bitters, jordbær, sitron, Champagne, men også en 18 karat American Eagle-mynt. Cocktailbaren beskriver drinken slik:
«For å hylle den amerikanske arven presenterer vi cocktailen American Eagle, akkompagnert av en 18 karat American Eagle gullmynt. Mynten har to gjenkjennelige symboler av USA; Lady Liberty og en ørn. Det offisielle mottoet på tretten bokstaver
«E Pluribus Unum», som betyr «Ut av mange, en», representerer de tretten koloniene som oppsto som én nasjon, hvor tusenvis av nordmenn vil søke lykken i århundrene som kommer.»

Har noen bestilt American Eagle ennå?
– Vi startet denne drinkemenyen 1. juni, så vi har ikke solgt noen ennå, forteller Adrian Michalcik.

Hvor mange mynter har dere kjøpt inn?
– Vi har en mynt tilgjengelig til enhver tid, og så har vi rask tilgang på flere. De er lette å få tak i for oss.

Menyen, som har fått navnet «Liquid Gallery of Art» går blant annet via A-ha (alkoholfri cocktail), norske folkeeventyr og Flåklypa. Alle signaturcocktailene koster 215 kr per stk.

– Vi gleder oss til å servere vår nye cocktailmeny på Pier 42. Vi ser frem til å dele vår gjestfrihet og cocktailer fra over hele verden i det kommende året, forteller verdens beste bartender, Adrian Michalcik.

Pier 42 vant prisen for beste cocktailbar i Norge i 2021 og 2022.

Alle foto i saken er fra Pier 42.

Forrige

Hvem blir nummer 1 på «The World’s 50 Best Restaurants»-listen?

Siste frist! Jeg trenger din hjelp

Neste

Legg igjen en kommentar