10 Gode Grunde på Lidkoeb

Det er sjelden jeg er på by’n sent på kvelden. Har egentlig aldri vært typen. Alltid vært glad i en fest, men heller vorspiel enn nachspiel. Men når jeg kommer til et sted hvor jeg kan sette meg ned i dype stoler og nyte en perfekt cocktail, da legger jeg klokken bort og nyter kvelden. Lidkoeb i København er et slikt sted. Jeg forelsket meg umiddelbart i baren. Stedet har tre etasjer og er lillesøster til den mer kjente Ruby, som ligger rangert som den 22. beste baren på listen over de 50 beste barene i verden (eller noe sånt) i følge Conde Nast. Lidkoeb ble kåret til Københavns beste cocktailbar, så man kan trygt si at de har greie på sakene sine.

Lidkoeb betyr noe sånt som «Takk for handelen». Det er derfor logoen har bilde av to som tar hverandre i hendene. Stedet var et gammelt apotek og bygget er fredet.

I 1. er det langbord for å få folk til å snakke sammen. I 2.etg er det mindre bord og noen lenestoler. Men i 3. etg ligger selve whisky-baren med skinnstoler, dempet belysning og platespiller. Den er kun åpen i helgene, og den kan også bookes til private sammenkomster. Det er helt klart at TV-serien MAD MEN har hatt noe å si for denne baren. Den er utrolig stilig og her kan man faktisk gå for å kose seg med en drink som varer hele kvelden.

Mandag serveres det  mat hos Lidkoeb. Konseptene er forskjellige fra uke til uke.

Punsj er det helt store i utlandet, og Lidkoeb har sin helt egen de serverer. Den heter 10 Gode Grunde.

Den er basert på:

• Tanqueray Ten

• New Nordic kirsebærlikør

• Lapsang-te!

• Servert med kirsebær trukket i Talisker-whisky og grapefruktskive! Skikkelig god!

10 Gode Grunde. (Foto: Lidkoeb)
10 Gode Grunde. (Foto: Lidkoeb)

Interiøret hos Lidkoeb er fra gamle apoteker i Skandinavia – også fra Norge.

Bardisken i 2. etg og bilder fra whiskybaren i 3. etg.
Bardisken i 2. etg og bilder fra whiskybaren i 3. etg.
whiskybaren.
whiskybaren.
Liv og røre i 1. etg.
Liv og røre i 1. etg.
Lidkoeb ligger i Vesterbrogade 72.
Lidkoeb ligger i Vesterbrogade 72.

 

Lidkoeb ligger i Vesterbrogade 72.

Jeg var invitert av Visit Denmark og Wonderful Copenhagen til København, men står fritt til å skrive om akkurat det jeg selv vil. Du kan derfor stole på at mine tips er ekte og oppriktige anbefalninger fra HellesKitchen.

Forrige

Lapskaus til hverdag og fest

Butterdeigskurver med eple og bacon

Neste

Legg igjen en kommentar