When in Little Havana… You drink Mojito!

Jeg og Erik er fremdeles på tur for TINE for å dinne oppskrifter som kan passe til rømme, og ferden vår kan du følge her.

Nå er vi i Miami, Florida etter en heftig og herlig uke i Australia.

Jeg legger ut en drink for hvert sted vi reiser til. På Zanzibar drakk vi Dawa, i Vietnam fikk vi en shaket negroni som var fantastisk. I Sydney drakk vi gin og tonic med yuzu på «den internasjonale gin og tonic-dagen».

Det jeg og Erik liker å gjøre når vi kommer til en ny plass, er å melde oss på en matrelatert tur med guide for å lære mer om den plassen vi besøker.

På en tur med Miami Culinary Tours besøkte vi Little Havana – det kubanske nabolaget i Miami. Det er overraskende autentisk og vi kommer over noen virkelig perler av noen steder. Et av stedene på turen var Ball & Chain.

IMG_1080
Det spilles latinske rytmer på Ball & Chain i Little Havana.
IMG_1079
Kul bar, altså!
IMG_1078
Bakhagen på Ball & Chain.

IMG_1077

Dette er en bar som har eksistert on and off siden 1935. Her har store navn opptrått, som Louis Armstrong, Chet Baker, Count Basie osv. The Pineapple Stage i den eksotiske bakhagen huser fremdeles band hver helg.

Ikke bare er stedet fantastisk utseendemessig, de serverer også en killer mojito. Den får du selvfølgelig oppskriften på her. Så drøm deg bort til dette stedet og lag en deilig drink denne helgen.

Slik lager du en kubansk mojito:

 • 2 deler hvit rom
 • 4 limebåter
 • 12 mynteblader
 • 2 toppede ts sukker (eller palmesukker)
 • 1 del sodavann
 • Mynte til å pynte med.

Slik gjør du:

 1. Lime og sukker presses forsiktig sammen med en butt gjenstand. Myntebladene presses mellom fingrene og slippes i glasset. Da frigjør du nemlig de deilige oljene fra urten.
 2. Tilsett masse knust is, tilsett så rom og oda. Rør og server med mer is og myntepynten.

IMG_1073 J49A2124

Forrige

Australia, jeg kommer tilbake!

Kontraster i USA

Neste

2 kommentarer om “When in Little Havana… You drink Mojito!”

  • Jeg tror det vil bli for tørt. Med så lekkert kjørt som du har, bør du heller lage en lekker rett hvor fuglen er «helten». Heldiggris som har slike herlige råvarer!

   Svar

Legg igjen en kommentar