Velkommen inn til Kari

Vi har sittet på verandaen vår og fulgt med, Erik og jeg. Det har vært bygging, saging og støv. Nabobygget vårt, Bygdøy allé 53 var adressen til ærverdige Norum Hotell, så Rica, nå Frogner House. Restaurantene har vært mange: Legendariske Norum, Sonja Lees Magma, Egon (!) og nå BA 53. Det er Kari Innerå som står bak det nye stedet. Hun er kjent fra restaurantene Cru og Fru K på The Thief. Jeg kjenner henne fra TV-serien Norges Grillmester, der jeg var deltaker i første sesong. Kari var gjestedommer i episode 2 og holdt på å stemme meg og min kollega, Cecilie, på hue og ræva ut av konkurransen pga maten vi lagde. Tema var fisk og skalldyr og vi lagde bl.a en enkel versjon av Black Pepper Crab. Kari Innerå har også Black Pepper Crab på menyen. Nå skal vi se om hun kan bedre enn hva vi presterte.

L1160814

Erik og jeg tar småskoene på og tusler ned trappene og de 25 meterne bort til BA53, som åpnet mandag kveld (24. august). Wifi’n fra leilighetne vår er på laveste nivå når vi går inn dørene på den nyåpnede restauranten.

Dette er ikke bare en restaurant, men også en bar hvor du kan få fantastiske cocktail laget av Sondre Kasin, deltaker i World Class Nordic 2015 (Den beste bartenderkonkurransen i verden, der jeg var tilskuer og så Sondre mikse imponerende drinker).

Les om finalen i Nordisk mesterskap i bartenderkunst her.

Og ikke bare er det separat bar og restaurant, men neste uke åpner det pina dø en kaffebar her også. Du kan tro dette er etterlengtet på Frogner der jeg bor. Kaffen kommer fra Langøra kaffebrenneri i Stjørdal og BA53-gården er avbildet på logoen på kaffeposene, som de også skal selge i kaféen.

 (foto: erikvalebrokk.no)

BA53 er altså mer enn en middagopplevelse. Med de forholdsvis lave prisene, kan du stikke innom for en rett eller to, en dessert, et par østers og et glass bobler i baren (kr 69 for to østers), eller gå for en av de tre menyene de har i restauranten. Plukker du retter fra menyen, anbefaler de å bestille 3-4 retter, for alle retten kommer i smårettstørrelse. Erik går for en 5-retter (kr 745) med vinmeny (kr 695), mens jeg prøver den dyreste av 3-retterne (kr 495) med vinmeny (kr 435).

Interiør (foto: erikvalebrokk.no)
Interiør på BA53. (foto: erikvalebrokk.no)

Kari Innerå tar seg tid til å gå fra bord til bord og snakke med gjestene. Det er åpningsdag, men hun virker rolig og avbalansert, som kun en nordlending kan være. – Det er deilig å gjøre noe fritt og ikke være fastlåst i bås. Det må ikke være det nordiske kjøkken eller annet fastsatt, sier Kari. Hun har eksotiske ingredienser som sverdfisk på menyen, og den er garantert fresh, for Alex Sushi har den også i restauranten. Kari har latt seg inspirere av Østen i noen av retten. Black Pepper Crab fra Singapore, som hun har gjort til sin egen ved å bruke kongekrabbe. Sverdfisken har fått en japansk vri med teriakisaus og koriander. Men så har man noe som er mer nordisk, som gårdsegg fra Toten. – Jeg kunne aldri servert denne type mat på Cru, sier Kari.

Les Erik sitt intervju med Kari Innerå her. Der snakker de om hva slags musikk Kari spiller på kjøkkenet.

Vi setter igang med å spise de deilige rettene.

L1160826
L1160824
L1160818
L1160834
L1160838
L1160844
L1160845
L1160849
L1160851
L1160857
L1160856
oh, la la! Sondre fra baren bringer disse fantastiske drinkene til vårt bord. Gin, Ingefærsirup og yuzusake (til venstre). Ananas, rosmarin, bitter hetvin og pisco (til høyre). Endelig kan man drikke cocktails på Frogner!
L1160864
L1160870
L1160868
Forrige

Pasta med parmesan, sitron og olivenolje

Kåring av det beste smørrebrødet

Neste

Legg igjen en kommentar