Vårlig ribbe med sprø rosmarinpoteter

Ok, så stekte jeg ribbe i mai. Shoot me! Jeg var ribbefysen og sørget for å lengtidssteke dette stykket til kjøttet kunne deles med gaffel og svoren var perfekt sprø. Å jøjje meg så godt det var!
Det er ikke alle forunt å finne ribbe på denne tiden av året, men bor du et sted med ferskvaredisk eller slakter finner du nok et stykke, eller du kan bestille det.

Ribben har jeg laget med italienske smaker. Kraften er bygget opp med stangselleri, gulrot og løk, samt hvitløk, persillerot og litt rosmarin. Jeg skjærer små terninger av grønnsakene og bruner dem i litt olivenolje før jeg heller litt vann over og legger rist på toppen. Så legger jeg ribbestykket på toppen som jeg har saltet og pepret. Svoren har jeg skåret i tynne striper, men det er helt opp til deg om du er for ruter eller striper.

Ribben sto i ovnen på 85 grader i tre timer før jeg jekket opp temperaturen til 200 grader i 45 minutter. Jeg etterfylte litt vann slik at grønnsakene ikke skulle tørke ut. Så en liten tur under grillelementene for at svoren skal få poppe seg sprø. Så enkelt er det faktisk.

Ribben må hvile på ei fjøl før du skjærer den opp.

Grønnsakene moser jeg før jeg siler alt innholdet fra gryten over i en ny gryte for å ta vare på den deilige kraften. Kraften kan ha et lag med ribbefett på toppen og dette kan du ta av og ta vare på. Perfekt å steke ting i.

Kraften koker jeg opp og så tilsetter jeg litt kremfløte. Så koker jeg sausen opp og litt inn til en tykkere konsistens. Du kan bruke maizena, hvis du vil jevne sausen på den måten.

Potetene er geniale. Sprø på utsiden og fluffy på utsiden. Jeg bruker faste poteter med lilla skall (Beatepoteter). Disse skreller jeg og deler i store biter. Jeg forkoker dem i lettsaltet vann. Når potetene er møre heller jeg av vannet og lar potetene dampe av det meste av funktigheten.

Når potetene er klare vender jeg dem i litt olivenolje og heller dem over på en bakeplate med bakepapir på. Sørg for at potetene ligger utover og ikke oppå hverandre. Dryss litt flaksalt over og legg kvister av rosmarin inn i mellom potetene. Sett i ovnen på 200 g til de er gylne.

Jeg serverer ribben med dampede aspargesbønner, saus og rosmarinpoteter. Det er bare helt perfekt.

Forrige

Koteletter på grillen

Meksikansk festbord med skjørost fra Røros

Neste

Legg igjen en kommentar