Vapiano

I går ble det arrangert presselunsj på den nye restauranten Vapiano. Dette er et tysk kjedekonsept som drives av svensker, men som serverer nydelig italiensk mat i Oslo. Forvirret?
Nei da. Rett og slett en ny italiensk restaurant. Basta.

Du får utdelt et «kredittkort» hvor du registrerer dine kjøp og betaler i kassen når du går. Smart med tanke på det evige problemet med å splitte regning. Dette slipper du her. Men du må selv gå til disken og velge det du vil spise og drikke. Har du lyst på pasta, går du i pastakassen. Har du lyst på pizza, går du til pizzabakeren. Det som er en stor fordel med dette er at du selv velger hva du vil ha og ikke ha i maten din. Alle ingredienser er superferske, pastaen lages på egen «fabrikk» i restauranten og så og si alle viner er å få kjøpt på glass.
På hvert bord finer man en rosmarinbusk og en basilikumbusk. Krydderoljer, eddik, salt, pepper osv. Dette er for at du selv skal kunne krydre maten din slik du vil ha den. Genialt, synes jeg.
Har du bare lyst på en drink, har Vapiano en strålende lounge med gasspeis. Den er knallrød og småvulgær, men herlig, herlig. Her får du alt innen sprit og spennende drinker. Fersk frukt i puréform benyttes til flotte drikker. Alt er laget på stedet.
Jeg liker konseptet kjempegodt og tror det vil slå an her i byen. Pastarettene smakte fantastisk og pizzaene var papirtynne med akkurat passe fyll. Prisene på pizza starter på 95 kr. Noe som er veldig sympatisk. Det er ikke mulig å bestille bord, for her er alle like.
Ta en tur i trappa ved Skansen, på Rådhusplassen og prøv en autentisk italiensk restaurant.

Forrige

Forleng sommeren

Røkte reker

Neste

Legg igjen en kommentar