Jeg har testet Adams Ekspresskasse for to

Matkasser hører vel ikke hjemme i en matbloggers liv? Altså, jeg lever av å gi deg gode oppskrifter, ikke å fortelle deg at du kan få alt levert på døra med alt av råvarer og oppskriftshefte. Ja, så hvorfor skriver jeg så om matkasser?

Denne diskusjonen har jeg hatt med meg selv og andre flere ganger. Jeg har til og med skrevet om det i kk.no. Konklusjonen min da er den samme som nå: Jeg er positiv til matkasser fordi jeg ser at folk har begynt å lage mat igjen, noe som igjen kan lede videre til at folk vil slippe seg mer løs på kjøkkenet og bli kreative og lage mat fra bunnen av.

Kan man da kalle det å få levert en matkasse med ferdigoppkuttede råvarer ferdige til bruk for «matlaging»? Jeg kunne sånn sett gjerne ønsket meg at man måtte gjøre litt mer selv. Men Adams Ekspresskasse for to er bestselgeren til Adams Matkasse og da er det vel akkurat slik folk vil ha det.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Alt dette lå i kassen fra Adams Matkasse

Jeg ble spurt av Adams Matkasse om å teste bestselgeren Ekspresskasse for to. Dette er andre gang jeg tester en slik kasse. Sist gang var for to år siden.

Jeg får levert kassen på en søndag, noe som er praktisk for å kunne ha alt pakket ut og klart i kjøleskapet til mandagens middag. Det er mange ingredienser i kassen og alt er forsvarlig pakket inn i kjøleelementer og plast.

Noen dager tidligere hadde jeg fått en hyggelig mail fra Adams Matkasse der de fortalte meg hva som står på menyen på «Restaurant Valebrokk» neste uke. Det var en artig og koselig mail å få. Her var det mye å glede seg til!

Jeg tar en titt på oppskriftene og konkluderer med at dette er rene barneskirennet. Her blir det lite oppvask og lite knivferdigheter. Alt er vel tilrettelagt fra leverandørens side.

Råvarene er imponerende bra. Her er det pølser fra en av mine favorittprodusenter, A. Idsøe i Stavanger. Indiske produkter fra Masala Magic er meget positvt. Det er erter fra Haugen gardsmat, en favoritt fra Bondens marked. Jeg vet at Adam også bruker økologisk rømme fra Rørosmeieriet og kjøtt fra Prima Jæren – også dette leverandører som leverer varer av høy kvalitet.

Alle råvarene kommer i porsjonspakker og det er enkelt å skjønne hva som tilhører hvilken rett slik at man får stablet ting i riktig rekkefølge i kjøleskapet. Noen av grønnsakene skal brukes i flere av rettene, men også dette er godt forklart i oppskriftsheftet som følger med.

Til hver oppskrift står det også hvilke ingredienser du skal bruke i tillegg til det du har fått utdelt. Det kan være salt, pepper, olje, smør og soya. Dette er noe folk har i kjøleskapet fra før av, meg inkludert.

Til flere av rettene følger det også med et lite tips til serveringen. Sånne detaljer liker jeg. Jeg er en «tipser» selv når jeg lager oppskrifter.

Det passer bra med Ekspresskasse for to. denne uken. Mannen min er på Øyafestivalen og da er det greit å ha et måltid som er lett å lage og som ikke tar lang tid å tilberede når han kommer innom, for så å snu i døra igjen. Da passer det godt at alle rettene i kassa tar mellom 15-20 minutter å lage.

Uken med Adams Ekspresskasse for to starter og her er middagene vi har kost oss med. Til slutt vil du kunne lese en konklusjon av hva jeg synes, samt få et eksklusivt tilbud på din første bestilling hos Adams Matkasse. Heng med!

 

Adams_Matkasse Foto: Helleskitchen.org
Thaisuppe med torsk

Mandag
Thaisuppe med torsk, grønnsaker, koranser, lime og nanbrød.
Til denne oppskriften følger det med:
Torskefilet fra Snorres Sjømat
Thaisuppebase fra John & Manfred
Rotgrønnsaker, julienneskåret
frisk koriander
nanbrød
lime

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Råvarene som skal brukes. Jeg har brukt ris i tillegg.

Dette er en lavterskelrett som de aller fleste klarer å lage. Oppskriften er lett å skjønne og følge. Jeg kokte litt ris ved siden av (selv om det ikke står i oppskriften). Jeg liker ris til asiatisk mat. Det er jo ikke noe i veien for å tilsette akkurat det du selv liker. Oppskriften er bare en veiledning. Og vil du ha mer krydder i maten, krydrer du den bare til din smak.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
To tomler opp fra Herr Valebrokk

Smak: Suppe er veldig god er er fyldig i konsistensen.
Man smaker ingefær og en deilig syrlighet i suppen. Den har til og med et lite kick av chili, noe som er viktig i en slik rett. Smaker den thai? Vel, hvis du legger godviljen til. Du har mange elementer fra det thailandske kjøkken her og det holder kanskje til å kalle den en thaisuppe?
Personlig synes jeg det er en smart måte av Adams Matkasse å få fisk inn i menyen. For de som ikke liker fisk er dette den perfekte retten. Du smaker ikke fisken, kun en myk og behagelig smak av noe kjøttfult. Jeg er sikker på at denne retten kan lure den mest hardbarkede fiskehateren.
– En sterk firer, sier Erik.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Kjøttgryte med rødvinssaus.

Tirsdag
Kjøttgryte med rødvinssaus, rotgrønnsaker og persille
Til denne oppskriften følger det med:
Ferdigkokte poteter
Gul løk
Mørkokt svinenakke fra John & Manfred
Rotgrønnsaksmiks
Bladpersille

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Ingrediensene til gryta.

Nok en enkel rett med lite bruk av utstyr. Jeg hadde nok ønsket meg rå potet som jeg selv kunne ha skrelt og skåret i terninger. De ville ha kokt på samme tid som de andre rotgrønnsakene. De ferdigkokte gjør jobben de, men går fort i oppløsning hvis man ikke er veldig forsiktig når man rører i gryten.

Smak: Kjøttet er supermørt og har deilig smak. Svinenakke er en stykningsdel som tar lang tid å få mør og dette bør være en fin måte å gjennoppdage denne deilige delene av svinet. Noe å langsteke i helga når du har bedre tid?

Sausen er god, men minner mer om en retrosaus som du fant på veikroer i barndomstiden min enn en rødvinssaus. Ikke noe negativt med det, altså.

Gryten er tiltalende å se på med flotte farger fra rotgrønnsaker og urter.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Kylling Korma.

Onsdag
Kylling Korma med grønnsaker, koriander, mangochutney, basmatiris og nanbrød
Til denne oppskriften følger det med:
Ferdig utbeinet lårkjøtt av kylling med skinn fra Ytterøy
Mangochutney og kormasaus fra Masala Magic
Basmatiris fra Superbra
Grønnsaksblanding med blomkål og brokkoli
Lime
Nanbrød
Kokosmelk
Frisk koriander

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Ingredienser til Kylling Korma.

Det er superlurt å bruke lårkjøttet for det har mye mer smak og tørker ikke ut så fort som bryststykket gjør. Jeg elsker kyllinglår og ble oppriktig glad da jeg så at det var en av ingrediensene i pakken.
De indiske elementen (Mangochutney og kormasaus fra Masala Magic) bidrar til å heve retten til en skikkelig autentisk indisk matopplevelse. Dessuten er de små glassene så søte og de kan brukes igjen. Tenk: Når du er på tur og skal ha med litt syltetøy til matpakken. Ja, da kan disse glassene komme godt med.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Fine sauser fra Masala Magic.

Tips: I oppskriften står det at nanbrødene skal varmes i ovnen. Jeg bruker brødristeren i stedet for. Så lettvint og så bruker du mye mindre strøm.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Tid for indiske smaker!

Smak: Retten er mild men veldig aromatisk. Dette er ekte indiske smaker! Mangochutneyen er nydelig og gir et godt søt/syrlig kick til retten. Grønnsakene er sprø og kyllingen er supersaftig og skinnet er sprøtt.
Sausen har en nydelig smak av kokos og varme krydder. En skikkelig hit hos the Valebrokks!

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Pasta Carbonara

Torsdag
Pasta carbonara med bacon, sukkererter og grana padano
Til denne oppskriften følger det med:
Tagliatelle fra Scappi
Erter fra Haugen gardsmat
Carbonarasaus fra John & Manfred
Eldhusbacon, røkt med orreflis fra Vossakjøtt
sukkererter
grana padano

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Ingrediensene til Pasta carbonara

Jeg ble litt skuffa da jeg smakte retten, for dette er ikke en carbonara. Men det er en god pastarett. Det er bare ingen carbonara. Sausen minner ikke om en carbonara og det pleier ikke være erter og sukkererter i denne retten. Når det er sagt er det en fin måte å få inn grønnsaker på.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Pastamat på alle fat.

Smak: Baconet er supergodt. Ekte røyksmak og rikelige mengder til to personer. Båndpastaen er veldig god. Ertene og sukkerertene gir en deilig sødme til pastaretten. Kanskje litt lite saus til all denne pastaen? Eller er det bare jeg som er alt for glad i saus?
Dette er mye mat! Du kan kjapt mette tre personer med denne store porsjonen.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Pølsemiddag

Fredag
Cheddarpølser i løksky med potet-selleripuré og persille
Til denne oppskriften følger det med:
Sjampinjonger
Rå cheddarpølser fra A. Idsøe
Bladpersille
potet- og selleripuré fra John & Manfred

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Ingredienser til pølseretten.

I denne oppskriften må du faktisk gjøre et lite stykke kjøkkenarbeid. Du må skjære både løk og sopp. Se det! Nå begynner folk nok å bli varm i trøya og føler seg trygge på kjøkkenet. Det gledes!
Dette er også retten der du må stille med et par andre ingredienser utenom salt, pepper og olje. Du må faktisk hente frem soyasus og smør fra skapet. De fleste har det, så det burde ikke by på problemer.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Pølser er populært og især når det er ekte kjøttfulle kvalitetspølser som står på menyen.

Smak: Pølsene er kjøttfulle og kraftige på smak. Supergode og to tomler opp! Puréen er mild og passer fint til den soyabaserte skyen. Sopp og løk er et supert tilbehør til pølser. Dette er en rett du glatt kunne ha bestilt på restaurant og du hadde vært veldig fornøyd – og betalt det det måtte koste uten å blunke.

Konklusjon:
Det har vært en superfin uke med gode og varierte måltider. Den har vel også vært ganske sunn, har den ikke ?
Stort pluss for nydelig kylling korma og cheddarpølser. Litt skuffende carbonararett, men hadde det stått pastarett med erter og bacon hadde jeg ikke gått rundt og grublet noe over det.

Skal si det var perfekt å ha maten et kvarter unna da mannen min overraskende kom hjem fra Øyafestivalen onsdag, våt som ei bikkje etter tidenes sprutregn i Oslo. Da varmet det ekstra med et godt og ekte måltid laget på gode råvarer.

Jeg skjønner at Adams Ekspresskasse for to er en populær kasse. Du trenger ikke tenke på innkjøp eller det å finne ut av hva du vil spise til middag. Det tar maks 20 minutter å lage disse rettene og det er klart at folk synes det er tipp, topp.

Porsjonene er store, så det er ikke noe vits i å bekymre seg over at det ikke er nok mat i matkassen.
En slik matkasse er perfekt i en travel hverdag og mitt håp er at man vil bruke helgene på å utforske enda mer. Da har man ofte mer tid til å lage noe godt fra bunnen av. Med inspirasjon fra Adams Matkasse har du kanskje fått noen gode tips til gode produsenter som lager kvalitetsprodukter. Det er en veldig god start for en vellykket kjøkkenopplevelse!
Har du lyst til å bestille en prøvekasse? Se dette flotte tilbudet:

Tilbud: 50% rabatt + gratis fruktkasse verdt 149,- på din første levering! Kun for nye kunder. Tilbudet gjelder for alle matkassene som Adam har i sortementet sitt. Bestill her.

Adams matkasse. Foto: Helleskitchen.org
Du får med en flott fruktkasse hvis du bestiller tilbudet ovenfor.

Til info: Denne testen er gjort på oppdrag for Adams Matkasse.

Forrige

Guide til Gotland

Frogner blir Oslos nye kulinariske midtpunkt

Neste

Legg igjen en kommentar