Jeg har testet Adams Matkasse – og her er konklusjonen

Jeg lager mat fra bunnen av hver eneste dag. Jeg handler mine matvarer forskjellige steder, fordi jeg er opptatt av kvalitet. Nå er jeg blitt spurt om å teste ut en 5-dagers ekspressmatkasse for 2 personer fra Adams matkasse.

Trenden med matkasser et økende, og jeg aner ingenting om denne trenden. Jeg er nyskjerrig på hva dette er. Jeg gjør meg en del tanker i forkant av leveringen av kassen: Er det noe smak i maten? Er det bare de billigste «drittproduktene» du får i butikken som ligger i kassen? «Er dette tilnærmet «ferdigmat»? Hva er greia egentlig?

Jeg har ikke lest noe om Adams Matkasse på forhånd. Jeg vet at Adam er en kjekk kar som er synlig i reklamen deres og at han er landslagskokk og heter Adam Bjerck. That’s it.

Mandag ettermiddag ringer det på døra etter at jeg har kommet hjem fra jobb. Matkassen er ankommet.

L1130980

Alle kjølevarene ligger godt beskyttet i en gel-icepose. Jeg blir seriøst overrasket når jeg tar ut produktene. Det er koteletter fra Prima Jæren og kjøttboller fra Haugen gardsmat. What?! Dette er jo produsenter jeg kjøper fra, og som jeg verdsetter veldig høyt. Så er det torsk fra Snorre sjømat, kylling fra Yttøy, mandelpoteter i sous-videpose, 1 boks creme fraiche, ørret, blomkål, brokkoli, gulrøtter, røde poteter, nudler, hvitløk, løk, appelsin, 2 tomater, økologisk couscous, basmatiris og en pose reddiker.

L1130981
Produktene er pakket forsvarlig inn.
L1130982
Så mange flotte råvarer!

 

Jeg er imponert over innholdet og gleder meg faktisk til å spise hjemme i fem dager uten å måtte gå i butikken først.

Oppskriften til retten
Oppskriften til retten

Tirsdag: Pannestekt ørret med soyabakte grønnsaker og eggenudler.

Denne retten står markert som «Rask». Den er rask og enkel å lage. Jeg trodde denne ville smake litt tørt, men soyasausen, som grønnsakene er bakt i ovnen sammen med, gir deilig salthet og fuktighet. Jeg har aldri før smakt varmebehandlede reddiker, og det var for meg en veldig positiv opplevelse. Konklusjon: Retten er enkel å lage og smaker overraskende godt ut fra mine forventninger.

Min ørret.

L1130984

Onsdag: Spanske tapaskjøttboller med rask tomatsalsa og potetstappe.

Denne retten står også markert som «Rask». Kjøttbollene og salsaen tar ingen tid å lage. Potetene skal varmes i sous vide-posen i varmt vann og blandes med smør, salt og pepper. Jeg valgte å tilsette litt melk også. Retten var nydelig og smakte som den perfekte comfort food.
Konklusjon: Superenkel å lage og smaken er nydelig. Dette må da være det enkleste måltidet jeg noen gang har laget. Jeg var skeptisk til ferdigkokte mandelpoteter, men de hadde ingen bismak og var enkle å bruke. Mandlepoteter kan være litt vriene å koke, for de sprekker lett, og dette slipper du med denne posen. (Sous vide-potetene kommer kun i Ekspresskassen, dette fordi med Ekspresskassen skal man spare tid)

L1130990
Min rett.

L1130985

Torsdag: Svinekoteletter med kokte poteter, gulrøtter og appelsinsaus.

Denne retten står markert som «tøff». Det er flere steg i denne retten, men vanskelig er den ikke. Men til å være i en «ekspresskasse» kan den kanskje være i overkant krevende å lage. Det er mange steg å følge og en del ingredienser du trenger ekstra fra skapet ditt.
Konklusjon: Retten smaker veldig godt og det er stilig å bruke frukt til kjøtt. Det er noe jeg ofte gjør selv. Retten er også utrolig fargerik og innbydende å spise. Det er 350 g kjøtt til 2 personer, og det er en veldig riktig mengde protein.

Min rett.
Min rett.

L1130986

Fredag: Pannestekt torsk med gratinerte grønnsaker og økologisk couscous.

Denne retten står markert som «Rask», og det er den også. Først tenker jeg at couscous blir litt mye når man har de gratinerte grønnsakene, men jeg skjønner jo at disse matkassene er bygget opp med alle næringsgrupper, og dessuten passer den smaksmessig veldig godt til retten.
Konklusjon: Dette er kanskje retten jeg tenkte ville bli den kjedeligste, men som endte opp med å smake best. 6’er på terningen etter min mening. Dette er en yppelig rett for den som ikke synes fisk er det beste i hele verden.

L1140004

 

L1130987

Lørdag: Kylling Stroganoff med ris.

Denne retten står markert som «Middels», men jeg synes den er kjapp og enkel å lage. Kvalitetskylling delt opp i biter og kammuflert i saus, er for meg, ikke den beste måten å spise kylling på. Men det sier nok mer om min stil matlaging enn hva folket generelt liker.
Konklusjon: Dette var ikke min favorittrett, men jeg vil tro at dette vil være en favoritt hos folk flest. Den er litt smaksnøytral for meg i forhold til de andre spennende rettene jeg har spist tidligere i uken. Men jeg rocka opp retten litt med mer smak (i form av krydder), og da passet den meg mye bedre.

Min rett.

Konklusjon for hele uken etter å ha laget og spist 5 retter fra Ekspresskassen til Adams matkasse:

Jeg er veldig positivt overrasket over råvarene og oppskriftene med gode tips til hver rett. Jeg tror slike matkasser kan få folk til å forstå mer om råvarer, kvalitet, økologi og ikke minst matlaging. Ja, for det er du som skal lage maten. Det er bare oppskriftene og råvarene som blir fraktet til deg. Ved ikke å handle selv i butikken, kan man frigjøre denne oppsparte tiden til å konsentrere seg om matlagingen. Prisen synes jeg også er positiv: Kr 895 for 5 retter for 2 personer (Kr 795 for prøvetilbud). Klikk her for tilbud. Du får 20% rabatt og gratis fruktkasse på første levering via denne linken, evt bruk BLOGG_HELLE i rabattkodefeltet.

Jeg testet Adams Matkasse, Ekspresskassen, men det finnes også disse alternativene: Originalkassen, Barnekassen og fri for-kassen. Mer info på nettsidene til Adams Matkasse

Til info: Jeg har testet denne matkassen og hatt et kommersielt samarbeid med Adams Matkasse, men er 100 % ærlig i min vurdering av oppdraget. Det er jeg nødt til å være for at du som følger min blogg skal kune stole på at jeg kommer med oppriktige råd og anbefalinger.

 

 

 

Forrige

En matdag med Mikkel

Marokkansk salat

Neste

Legg igjen en kommentar